Pampus kijkt uit naar de komst van 3FM eind september.
Pampus kijkt uit naar de komst van 3FM eind september. Foto: Pampus

Uitzenden op Pampus: beetje terug naar de basis

MUIDEN - Met een week uitzending vanaf Pampus gaat 3FM een beetje terug naar haar basis: uitzenden vanaf een eiland. In het jaar dat 3FM 50 jaar bestaat zijn er allerlei festiviteiten en activiteiten gepland. De laatste week van september, van 27 september t/m 4 oktober het eiland Pampus het toneel van die festiviteiten. Volgens de site van 3FM belooft het een week met veel livemuziek, gasten en bezoek van luisteraars te worden. Want ook tijdens deze week is het eiland gewoon open voor bezoekers.

Ellis Buis, woordvoerder van Pampus laat weten erg blij te zijn met de plannen van de radio-omroep. "Het is allemaal nog wel in een vroeg stadium, maar de afspraak dat ze een week komen uitzenden, die staat. We vinden het hartstikke leuk en waren meteen enthousiast toen ze ons benaderden." Een en ander is nog wel onder voorbehoud, onder meer ten aanzien van de af te geven vergunningen en de invulling van de week. Dat er een week vanaf Pampus uitgezonden gaat worden betekent dat er een week lang continue mensen van 3FM op het eiland aanwezig zijn. Buis verwacht dat de uitzendingen vanaf verschillende plekken zullen plaatsvinden en noemt het voorplein, het fort en het voormalige fortwachtershuisje als mogelijke plekken. "Tegenwoordig wordt er bij radio-uitzendingen ook veel gebruik gemaakt van een webcam, dus ik verwacht dat ze zeker ook iets met beeld gaan doen."

Logistieke problemen verwacht Buis eigenlijk niet, en ook geen problemen met vergunningen. "Er gaan, net als normaal, gewoon boten naar het eiland. Bij grote concerten hebben we als procedure dat er extra boten gehuurd wordend, dat is nu wellicht ook nodig. Al verwacht Buis niet de aantallen die voor het festival 'Lost In A Moment' werden voorspeld en waarvoor de gemeente Muiden op advies van het Amsterdamse stadsdeel Oost geen vergunning verleende. "Er worden regelmatig film-, televisie-, en radio-opnames op Pampus gemaakt. Daar vallen we niet stijl van achterover. Van de groep radiomakers zal waarschijnlijk een kerngroep van enkele tientallen mensen op het eiland blijven slapen. Hier zijn speciale slaapschepen voor die wel vaker ingezet worden." Wanneer de precieze invulling van het programma bekend wordt gemaakt weet Buis niet. "We kunnen op korte termijn schakelen, zeker met een partij als 3FM. We vinden het alleen maar leuk om met zo'n partij samen te werken."