Frank Blonk , Hendrik Boland (wethouder), Eric Karel en Richard van Kooij
Frank Blonk , Hendrik Boland (wethouder), Eric Karel en Richard van Kooij

SC Muiden en de gemeente sluiten vrede

MUIDEN - De vrede is gesloten tussen SC Muiden en de gemeente Muiden. Vorige week tekenden de partijen een intentieovereenkomst over de toekomst. Die ligt, zo hopen ze, op de plek van de voormalige sporthal RCM aan de Weesperweg en later aan de Bredius.

In de intentieovereenkomst hebben beide besturen woensdagmiddag de wederzijdse inspanningen vastgelegd om te onderzoeken of tijdelijke locatie op het terrein van de voormalige sporthal (RCM) aan de Weesperweg mogelijk is. Ook de inspanningen voor de definitieve locatie op Bredius zijn vastgelegd. De gemeente schrijft: "Hiermee bestaat er weer voldoende vertrouwen om gezamenlijk te komen tot een voor SC Muiden passende oplossing, zoals in de Vaststellingsovereenkomst tussen KNSF en Gemeente Muiden is overeengekomen."

Twee velden
Eind vorige week waren partijen het al eens over de wederzijdse inspanningen om tot een tijdelijk onderkomen op de oude RCM locatie te komen. Nu zijn deze en de inspanningen die partijen leveren ten aanzien van de definitieve locatie op Bredius, vastgelegd. "Zo is overeengekomen dat er op Bredius in de eerste plaats twee velden worden aangelegd en een derde veld pas wordt gerealiseerd als duidelijk is dat de capaciteit van twee velden niet meer toereikend is en daarvoor financiƫle middelen beschikbaar zijn. Ook zal het gebruiksrecht van de velden als eerste voorbehouden zijn aan SC Muiden en kan de vereniging beschikken over ruimte voor een tijdelijk clubgebouw."

Geen rechtszaak
SC Muiden had bezwaar ingediend tegen de vergunning voor de zandophoging op Brediusdriehoek en een voorlopige voorziening bij de rechtbank aangevraagd, waardoor de werkzaamheden op het Brediusterrein niet konden starten.
Met deze intentieovereenkomst in het vooruitzicht zijn beide procedures nu van tafel en kunnen de werkzaamheden op de Bredius starten. SC Muiden had daarnaast ook een WOB verzoek ingediend naar alle informatie rondom Bredius. Deze heeft de club ook ingetrokken. "Beide partijen steken liever hun energie in de toekomst dan bezig te zijn met het verleden", zo laat de gemeente verder weten.

Rcm
Momenteel worden nog steeds gesprekken gevoerd tussen verschillende partijen om het terrein van de voormalige sporthal RCM aan de Weesperweg beschikbaar te krijgen als tijdelijke voorziening voor SC Muiden.
"Op dit moment is nog niet met zekerheid te zeggen of dit ook daadwerkelijk lukt. Zowel SC Muiden als de gemeente doen hun uiterste beste om dit voor elkaar te krijgen", zo besluit de gemeente.