De deelnemers, 11 in totaal, vlak na  de start.
De deelnemers, 11 in totaal, vlak na de start. Foto: Yvette Geerts

Sven Karsenbarg wint 30 Minuten van Muiderberg

door Yvette Geerts

MUIDERBERG - Sven Karsenbarg (52) wist afgelopen zondag de winst binnen te halen tijdens de laatste 30 Minuten van Muiderberg. Zo'n 11 Laserzeilers streden om de titel. Voor aanvang van de in totaal vijf races stonden Paul de Heus (52), Hans van der Drift (51) en Sven Karsenbarg samen aan kop.

Met de winst van Karsenberg kwam er na zes jaar eindelijk een andere naam te staan op de bokaal. De afgelopen jaren ging de winst naar Van der Drift. Het deelnemersveld was zeker met deze drie heren, alle oud-wedstrijdzeilers, behoorlijk sterk. Oud-Weesper Karsenbarg liep in 2004 nipt deelname aan de Olympische Spelen mis en is oud-catamaranzeiler. Van der Drift begon vrij ontspannen aan de race en liet vooraf al weten het niet erg te vinden om de beker dit jaar niet mee naar huis te nemen. "Het gaat altijd vrij relaxed; op het water is er natuurlijk wel strijd, maar op de steiger is alles weer koek en ei", laat hij weten. Onder de deelnemers was één vrouw. Zij verliet de wedstrijd voortijdig in verband met de krachtige wind. Er was in de eerste race een stevige wind, windkracht vier, maar de meeste deelnemers lieten weten het perfect zeilweer te vinden. In de vijfde en laatste race trok de wind behoorlijk aan tot een windkracht vijf en gingen meerdere boten om.

Jeroen den Hartog van Watersportcentrum Muiderberg had zoals altijd alles tot in de puntjes voorbereid. Na het leggen van de baan begeleidde hij de wedstrijd vanaf het water. Zo'n twintig jaar geleden begon hij met 2 Laserboten. Dat aantal is behoorlijk toegenomen en inmiddels verhuurt hij ook surfplanken en SUP-boards. Deze sportieve en gedreven 53-jarige ondernemer leeft als het ware op en van het water. Hij begon met zeilen op zijn achtste en als hij de kans krijgt zeilt hij ook nu nog menige tocht. Op vakantie gaan doet hij vooral in de winter. Maar ook dan moeten er boten en water in de buurt zijn.

Afsluiting seizoen
Donderdagavond is er als afsluiting van het seizoen nog een vriendschappelijk wedstrijdje tussen een aantal laserzeilers.

Op weg naar de eerste boei.