Sandera Suit, hier met een van de medewerkers, is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken.
Sandera Suit, hier met een van de medewerkers, is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Foto: Yvette Geerts

Eetgelegenheid De Zeemeeuw

De gemeente Gooise Meren zit vol met leuke winkels, bezienswaardigheden en natuurschoon. Iedere week pikt de redactie een speciaal plekje uit een van de gemeenten om zeker niet te missen. Vandaag: Eetgelegenheid en strandpaviljoen De Zeemeeuw, een van de oudste strandpaviljoens van Nederland.

Ron Bot (53) nam in 1994 De Zeemeeuw over van de toenmalige eigenaar. Van de snackbar die het toen was maakte hij een laagdrempelige eetgelegenheid die, met uitzondering van kerst- en oudejaarsavond, het hele jaar geopend is. "Ik woonde in Muiderberg en vond dat er te weinig leuke en goede gelegenheden waren om uit eten te gaan." Inmiddels zijn we ruim twintig jaar verder en is lekker eten in een ontspannen sfeer samen met de laagdrempeligheid nog steeds het uitgangspunt. Upgraden is wat betreft Bot niet aan de orde. "Je kunt hier een biertje drinken, maar ook champagne." Op de kaart staan ook de saté en zeetong bij wijze van spreken broederlijk naast elkaar.

De ligging, pal aan het IJsselmeer, heeft een grote aantrekkingskracht op het Gooise publiek en is volgens Bot een prima alternatief voor een dagje Noordzeestrand. "We hebben anderhalve kilometer strand, je staat niet in de file en je ruikt hier zelfs af en toe het zilte van de zee. Op het moment dat je hier bent krijg je een vakantiegevoel."

Strandpaviljoen De Zeemeeuw is het hele jaar door geopend.