Otto Holzhaus pleit voor zo veel mogelijk Muider stemmen op Muiders.
Otto Holzhaus pleit voor zo veel mogelijk Muider stemmen op Muiders. Foto: Christian Pfeiffer

'Fred moet in de raad komen voor Muiden'

MUIDEN - Hij is bang dat Muiden het afvoerputje van de nieuwe fusiegemeente Gooise Meren wordt en daarom roept Otto Holzhaus op om zo veel mogelijk op Muiders te stemmen bij de raadsverkiezingen. Zijn favoriet is oud-wethouder Fred Winnubst.

door Christian Pfeiffer

Gisteren zijn alle berichten de deur uitgegaan. Met een kettingmail hoopt Holzhaus (81 jaar) zo veel mogelijk Muiders en Muiderbergers te bereiken. In al het (bestuurlijke) geweld van Naarden en Bussum vreest hij voor Muiden, dat door al het KNSF-gedoe toch al met argusogen wordt bekeken. Dat Otto Holzhaus de PvdA een warm hart toedraagt is wel bekend. Dat voormalig PvdA-wethouder Winnubst zijn favoriet is, is dan ook niet gek. "Met zijn bestuurlijke ervaring en zijn kennis en hart voor Muiden is hij een capabele bestuurder." Winnubst staat nu op de vierde plek bij de PvdA. Het zou niet de eerste keer zijn dat hij met voorkeurstemmen wordt gekozen. Ook bij de vorige verkiezingen wist Fred zo veel stemmen binnen te halen dat hij plaats mocht nemen. Ook toen zette Holzhaus een persoonlijke campagne op. "Ik zal niet zeggen dat alle stemmen daardoor kwamen, maar misschien heeft het wel geholpen", zo overpeinst Holzhaus die actie.

"Wat gaat er met Muiden gebeuren in de nieuwe fusiegemeente? Ik ben bang voor de toekomst van bijvoorbeeld de Noordpolder. Straks zitten er mensen in de gemeenteraad die niets met ons hebben", zo zegt Holzhaus. Hij is altijd groot fan geweest van Winnubst. "Ik heb het idee dat mensen slecht geïnformeerd zijn over wat hij als wethouder allemaal heeft gedaan. Hij liet groot onderhoud aan de wegen en verlichting plegen, poogde het KNSF-bouwplan terug te brengen naar de Muider maat en wist de Spieringbrug voor elkaar te krijgen. Uiteindelijk werd hij met slechte redenen naar huis gestuurd. Schandalig."

Bovenstaande is maar een kleine selectie van de beweegredenen van Holzhaus. Op een uitgetikt A4'tje staan zeker tien punten die zijn betoog ondersteunen. Op tafel ligt een postertje dat Muiders en Muiderbergers op hun raam kunnen plakken. 'Laat Fred de stem van Muiden zijn', zo staat erop. "Natuurlijk krijgt de PvdA landelijk klappen en ze zullen het straks moeilijk krijgen, maar ik hoop dat dit boven de politiek uitstijgt", zo vertelt Holzhaus. En mochten er echt bezwaren zijn om op Fred Winnubst te stemmen, dan beveelt hij Charles Wiss (ook PvdA) of Jan Portengen (GroenLinks) aan. Of eigenlijk elke Muider wel, want het gaat er uiteindelijk om dat Muiden en Muiderberg goed vertegenwoordigd zijn in de 31 koppen tellende gemeenteraad.