Uitrusten op de kant in het lekkere weer. De sfeer was uitstekend.
Uitrusten op de kant in het lekkere weer. De sfeer was uitstekend. Foto: Pampus

Pampus: 'Dit was voor ons prachtige exposure'

WEESP - Precies een uur voor het einde was zondagavond de patat op. Alsof het zo moest zijn. Pampus-directeur Tom van Nouhuys is trots op zijn organisatie die het maar wel even flikte: vier dagen groot feest op Pampus voor 50 jaar 3FM.

door Christian Pfeiffer

"Het is perfect verlopen", zo kijkt Van Nouhuys terug. "Dit was voor ons geweldige exposure. Dit sloot helemaal aan waarvoor wij als Pampus willen staan: de vrijheid, de ruimte om je heen." De luisteraars konden vanaf donderdag ook niet om Pampus heen. De dj's bleven op het eiland en raakten maar niet uitgepraat over het uitzicht, het water en het 'eilandgevoel'. Op elke radio die op 98.6 FM (frequentie 3FM) stond afgestemd kwam continu 'Live vanaf Pampus' op de RDS (tekst in display) voorbij.

De Stichting Pampus staat altijd wel open voor dit soort dingen, maar zo vaak kruisen dit soort unieke gelegenheden niet het pad van het eiland, zo zegt Van Nouhuys. En in dit geval was het ook nog zo dat het publiek van 3FM wel een beetje het publiek is dat Pampus als organisatie wil aanspreken. Geweldige goede promotie dus.

2500 gasten
Van Nouhuys schat dat ongeveer 2500 gasten tussen donderdag en zondag de trip naar het eiland hebben gemaakt. En dat is toch behoorlijk meer dan gebruikelijk. "Pampus was gewoon open voor het publiek. Mensen die dit weekend het eiland wilden bezoeken hebben we doorverwezen naar 3FM, daar konden gratis kaarten naar het eiland worden geregeld. Alleen de zondag was op een gegeven moment vol."

De horeca van het eiland draaide goede zaken met een aangepast menu. "Als 3FM hier volgend jaar weer een weekend zou willen terugkomen, dan staan wij er zeker voor open", zo zegt Van Nouhuys.

Zondag, precies een uur voor het einde, was de patat op

Trots is hij op zijn organisatie, grotendeels vrijwilligers, die allemaal keihard hebben gewerkt om het weekend tot een succes te maken.

Feesten in het oude fort.