Optredens op de steiger van Pampus onder een strakblauwe hemel.
Optredens op de steiger van Pampus onder een strakblauwe hemel. Foto: Pampus

3FM viert feest op Pampus

MUIDEN - Eén groot feest, zo is de viering van 50 jaar 3FM op Pampus de afgelopen week wel te noemen. Alles zat dan ook mee.

Het radiostation streek vorige week donderdag neer op het forteiland voor de kust van Muiden om daarvandaan onafgebroken radio te maken tot zondagavond. Luisteraars konden met de boot gratis naar het eiland om te kijken naar het maken van radio of naar een van de vele optredens die er waren.

Ook de weergoden hielden kennelijk van een feestje: er viel geen drupje regen en de zon was er bijna altijd. De sfeer was dan ook opperbest.
Welke muziek moet er eigenlijk mee naar een onbewoond eiland? Deze vraag stelde 3FM de luisteraar tijdens zijn 50e verjaardag op Pampus. Het antwoord van de 3FM luisteraar is: vooral rock en alternative. Van Nirvana, Foo Fighters, Franz Ferdinand en Pearl Jam tot Kensington en Tame Impala. Maar uiteraard gaat er ook dance, urban, pop en singer-songwritermuziek mee de koffer in naar een onbewoond eiland.

Zondag hoorde de 3FM-luisteraar de 100 favoriete platen uit 50 jaar popgeschiedenis en 50 jaar 3FM.

De track die door de meeste luisteraars meegenomen wordt naar een onbewoond eiland is Nirvana's 'Smells Like Teen Spirit'.