Afbeelding
Foto: Christian Pfeiffer

Oud-raadslid Ben Heezius overleden

WEESP - Ben Heezius is overleden. Hij is 75 jaar geworden. Heezius zat tussen 2002 en 2010 voor het AOV in de gemeenteraad.

"Heel gedreven, recht voor zijn raap, hij was heel erg tegen onrecht", zo typeert Max van Dorth hem. Hij zat samen met Heezius vier jaar in het Algemene Ouderen Verbond. "Maar hij kon ook kortaf zijn en had er een hekel aan als hij onderbroken werd. Hij kon heel goed zijn mening geven en liet daarbij iedereen in zijn waarde."

Heezius was al geruime tijd ziek. Hij overleed dinsdag 20 oktober. De crematie heeft in besloten kring plaatsgevonden.


Nieuw Leeuwenveld komt er aan

WEESP – Een nieuw stuk Leeuwenveld 3 gaat in de verkoop. Begin november komen er 38 nieuwe huizen op de markt.

Er is veel vragen naar de huizen in de nieuwe wijk. De vorige twee fasen waren binnen no time uitverkocht. Volgende week woensdag is in de synagoge een aftrapbijeenkomst voor de volgende, derde, fase. De eerste huizen in Leeuwenveld 3 werden vorige maand opgeleverd. In de nieuwe fase zitten verschillen soorten huizen, van vrijstaand tot rijtjeshuizen. De prijzen lopen uiteen van 217.500 euro tot 535.000 euro.


Open deur door klussen, spullen weg

WEESP – Een insluiper heeft tussen de zondagavond en maandagochtend handig gebruikgemaakt van klussers in een huis aan Achter 't Vosje. Dat meldt de politie.

De deur stond open en een dief is naar binnen geslopen. Hij nam waardepapieren uit het huis mee.

Verder meldt de politie deze week twee mislukte pogingen tot inbraak. Aan de Breitnerstraat werd tussen donderdag en zaterdag geprobeerd een achterdeur te forceren. Toen dat niet lukte werd het raam geprobeerd. Dat lukte ook niet. Mogelijk werden de daders gestoord.

Ook aan de Waarschapsstraat een poging tot inbraak. Daar werd donderdag ook geprobeerd een voordeur te forceren. Dat lukte niet. Van alle zaken worden getuigen gezocht. Die kunnen zich melden op 0900-8844.