Het MuiderNieuws verkiezingsdebat van donderdag. Maandag was er in Bussum opnieuw debat. Dat is vanaf zondag te zien is op GooiTV.
Het MuiderNieuws verkiezingsdebat van donderdag. Maandag was er in Bussum opnieuw debat. Dat is vanaf zondag te zien is op GooiTV. Foto: Matthijs Wink

Om de gunst van de kiezer

MUIDEN - Komende woensdag, 18 november, mogen we naar de stembus om de allereerste gemeenteraad te kiezen van de nieuwe gemeente Gooise Meren. De tien politieke partijen die meedoen overstelpen onze redactie op de valreep nog met persberichten over uiteenlopende onderwerpen. Of we dat allemaal even willen plaatsen.

De plaatselijke VVD slaagde er vorige week in om premier Mark Rutte naar Bussum te lokken. De partij moest een tijdschema tot op de minuut in orde hebben, beveiliging regelen en wilde natuurlijk zeker weten dat de krant daar ook bij zou zijn. Ondertussen bleek dat op hetzelfde tijdstip ook het CDA een landelijk kopstuk in Bussum had rondlopen: Sybrand van Haersma Buma. Toen dat nieuws onze verslaggever bereikte, werd de fotograaf als de wiedeweerga op een fiets naar het Wilhelminaplantsoen gestuurd om ook daar een kiekje te schieten. De VVD zet nog in op een ondernemersavond in Bussum en houdt maandag aanstaande een townhallmeeting met Halbe Zijlstra. "Het idee is dat Halbe Zijlstra actief de dialoog aangaat met het publiek."

D66 lijkt de ongekroonde koning campagne voeren. De witte jasjes met groene letters duiken echt overal op. Afgelopen zaterdag kwam Tweede Kamerlid Judith Swinkels flyeren in Bussum. Ook houdt de partij vrijdag een minisymposium over de spoorse doorsnijding. En dan moet Alexander Pechtold nog komen. Net als Jesse Klaver, die zijn boek gaat promoten in de bieb in Bussum. Maar hij is natuurlijk van GroenLinks. Die partij drukte een verkiezingskrant en reikte groene lintjes uit aan inwoners. "Vandaag goede reacties in Muiden op petitie voor behoud van het strandje bij de Westbatterij en het voorkomen dat de volkstuintjes in Muiden worden opgeofferd voor privétuinen", lezen we in een ander schrijven. Later worden we gebeld door raadsleden uit Muiden; ze noemen het een verkiezingsstunt van GroenLinks en die wordt niet gewaardeerd.
Lees verder op pagina 19.