Sinterklaas is onderweg naar Muiden en Muiderberg.
Sinterklaas is onderweg naar Muiden en Muiderberg. Foto: Matthijs Wink

Sinterklaas komt
dit weekend weer aan

MUIDEN - Sinterklaas komt dit weekend weer aan in Muiden en Muiderberg. In beide plaatsen staan de welkomstcomités vol spanning te wachten.

Muiderberg
Sinterklaas doet zaterdag eerst Muiderberg aan. Naar verwachting zullen de Sint en zijn Pieten rond 13.45 uur op de Brink aankomen. De Sint zal in Muiderberg, zoals altijd, uitgebreid de tijd nemen voor de kinderen; zittend in de muziekkoepel zal hij alle kindjes een handje geven.

Om de wachttijd voor de kinderen zo kort mogelijk te houden, zal Fotopiet van ieder kind een foto maken als zij Sinterklaas een hand geven. Zo hoeven de ouders zich niet te verdringen in de muziekkoepel om zelf een foto te maken. De foto's zijn na afloop van de intocht terug te vinden op de website van de Stichting Muiderbergse Feesten (www.stichtingmuiderbergsefeesten.nl).

Werkkamer
Het gerucht gaat overigens dat Sinterklaas zijn werkkamer in Muiderberg heeft, net zoals in 2013 toen hij zijn onderkomen in de Kerk aan Zee bleek te hebben. Om de werkkamer van de Sint te versieren, zijn er de afgelopen tijd kleurplaten uitgedeeld in Muiderberg. Maar wáár de werkkamer dit keer precies is, dat weet eigenlijk niemand.

De Stichting Muiderbergse Feesten bezit inmiddels een mooi stapeltje ingekleurde kleurplaten, maar heeft geen idee waar de kleurplaten naartoe gebracht kunnen worden. Dus roept de stichting op haar Facebookpagina alle kinderen in het dorp op om mee te zoeken naar de werkkamer van de Sint. Wanneer iemand iets gezien heeft dat kan wijzen op de werkkamer van de Sint, dan wordt hij of zij verzocht contact op te nemen met de stichting (via de website of via Facebook).

Muiden
Sinterklaas komt zondag in Muiden aan. Het voorprogramma start om 13.45 uur. "Als weer en wind meewerken en er geen panne onderweg ontstaat verwachten wij de Sint en zijn Pieten om ongeveer 14.00 uur in de sluis te mogen begroeten", zo vertelt Ans Meester van het Comité Openbare Feesten.

Op de Sluis wordt Sinterklaas verwelkomd door de burgemeester en toegezongen door alle kinderen, met muzikale begeleiding van Crescendo. Daarna maakt hij in zijn rijtuig een rondgang die zal eindigen bij de Kazerne.

Zaterdag: Sinterklaas en Pieten in Muiderberg vanaf 13.45 uur

De Kazerne gaat om 15.00 uur open, zodat de kinderen de Sint een handje kunnen geven. Om 16.00 uur is het feest voorbij.