Sinterklaas komt met zijn gevolg de haven binnenvaren.
Sinterklaas komt met zijn gevolg de haven binnenvaren. Foto's: Matthijs Wink

Sinterklaas na pech toch in Muiden aangekomen

MUIDEN - Zondagmiddag ging het bijna mis bij de intocht in Muiden. Sinterklaas was onderweg naar Muiden, maar kreeg onderweg pech met de boot.

door Matthijs Wink

Gelukkig had de Sint een ministoomboot waardoor een paar Pieten alvast richting sluis konden varen. Na een oproep van het Comité Openbare Feesten was er gelukkig een monteur die kon helpen. De monteur werd naar het schip van de Sint gebracht, waarna alles toch weer goed kwam.

Op de sluis werd de Sint verwelkomd door het COF en de locoburgemeester. Na het bekendmaken van de prijswinnaars van de kleurwedstrijd volgde de rondtocht door Muiden met paard en wagen, dit keer met wat horten en stoten waardoor het ook voor de Sint een spannende rit werd.

In de Kazerne konden de kinderen Sinterklaas een handje geven. De Fotopiet maakte daar foto's van, die op 6 december opgehaald kunnen worden. Op die dag worden de Sint en Pieten namelijk weer uitgezwaaid.

Op 6 december wordt Sinterklaas weer uitgezwaaid uit Muiden

Het weer was goed tijdens de intocht, wel was het op de kade wat aan de gure kant door de koude wind. Het was daardoor wel afzien voor de kinderen.

Ook de politie kijkt terug op een goed verlopen intocht. Er hebben zich geen problemen voorgedaan, zo vertelt wijkagent Efred Kool.

Locoburgemeester Timmerman (r) verwelkomt Sint.
Pieten op schattig slepertje lopen de haven binnen.
Heel, heel veel blije kinderen bij zien Sinterklaas.
En natuurlijk met Sinterklaas op de foto.
Pieten zijn blij weer in de Muiden te zijn.