Een bloemetje en een lintje voor Dirk-Jan Methorst. Uitgereikt door locoburgemeester Henny Timmerman.
Een bloemetje en een lintje voor Dirk-Jan Methorst. Uitgereikt door locoburgemeester Henny Timmerman. Foto: Matthijs Wink

Lintje voor Jan Hylkema en Dirk-Jan Methorst

MUIDEN - Muiden neemt afscheid van Muiden. Met twee lintjes: voor Jan Hylkema (PvdA) en Dirk-Jan Methorst (CDA).

door Matthijs Wink

Afgelopen donderdag was het zover: in de Kazerne in Muiden was een bijeenkomst georganiseerd ter gelegenheid van het afscheid van de gemeente Muiden.

Alhoewel alle inwoners waren uitgenodigd, waren de aanwezigen toch vooral (ex-)politici en 'vaste' bezoekers van de Kazerne; in totaal waren er ongeveer zo'n 150 mensen.

Johan Remkes, commissaris van de Koning, woonde het eerste deel van de vergadering bij en was de eerste spreker. Hij stond stil bij het overlijden van waarnemend burgemeester Marleen de Pater-van der Meer. Volgens Remkes heeft de burgemeester zich met hart en ziel ingezet voor de belangen van Muiden en haar inwoners en speelde ze een cruciale rol in het tot stand komen van de fusie.

Na de toespraak van Johan Remkes was er een groot aantal sprekers, waaronder de fractievoorzitters, wethouders en gemeentesecretaris. Ze stonden stil bij het overlijden van de burgemeester, keken terug op de afgelopen jaren en bedankten raadsleden, commissieleden en ambtenaren.

Ook is er stilgestaan bij het overlijden van Marleen de Pater

Lintjes
Dirk-Jan Methorst (CDA-raadslid sinds 2003) en Jan Hylkema (PvdA-raadslid sinds 2002) kregen vervolgens een koninklijke onderscheiding voor hun inzet als raadslid. Beiden zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij zwaaien af en komen in de gemeenteraad van Gooise Meren niet meer terug.

Het formele gedeelte van de avond werd afgerond met het opvouwen van de vlag van de gemeente Muiden door locoburgemeester Henny Timmerman en de net gedecoreerde Jan Hylkema.

De bijeenkomst werd afgesloten met een hapje en een drankje, waarbij o.a. ook aanwezig waren ex-burgemeesters Anne-Marie Worm-de Moel, Harry Smith en Pim Jongeneel.

Ook een lintje voor Jan Hylkema.