Afbeelding
Foto: Christian Pfeiffer

Stichting Stad Muiden
stopt er mee na 36 jaar

MUIDEN - De Stichting Stad Muiden stopt er mee. Na 36 jaar is het mooi geweest, zo meldt Jacob Veenhuysen.

De Stichting werd op initiatief van een gemĂȘleerd gezelschap in 1979 opgericht om te voorkomen dat de Bruine Vloot uit de haven verjaagd zou worden. "Daarna hebben we ons bezig gehouden met het wel en wee van Muiden onder het motto 'levendig en leefbaar'. Dat hield onder andere in het organiseren van een maandelijks koffieconcert in het Muiderslot op de zondagmorgen van 1980 tot 2012 en het zich regelmatig kritisch uitspreken over de lokale politiek en democratie", zo vertelt Veenhuysen.

"De Bruine Vloot is nog steeds in de haven aanwezig, maar voor het overige zijn vrijwel alle kroonjuwelen verpatst, waardoor het Kruitbos verdwijnt en tuinders, sporters en zeeverkenners van hun vertrouwde locatie worden verdreven. Daar komt een nieuwe wijk met 1300 woningen van Gooise allure voor in de plaats tegen de bestaande kern aan. De stad Muiden valt voortaan onder een gemeentebestuur dat zetelt in Bussum. Dit alles heeft het bestuur doen besluiten de handdoek in de ring te gooien en te hopen dat een volgende generatie onder het nieuw regime voldoende eigenzinnigheid weet op te
brengen om het motto 'levendig en leefbaar' weer inhoud te geven."

Veenhuysen vervolgt: "Stichting Stad Muiden prijst zich gelukkig dat niemand op het idee is gekomen ons op enigerlei wijze voor onze inzet te belonen anders dan door aanwezig te zijn geweest bij onze activiteiten. Het afscheidsconcert op 20 mei 2012 in aanwezigheid van de initiatiefneemster Jo van Rooij te samen met enkele blazers van Muziekvereniging Crescendo in een volledig gevulde Ridderzaal was ons mooiste moment ter afsluiting van zoveel jaren enthousiasme en betrokkenheid."