Kinderen brengen weken oefening in de praktijk.
Kinderen brengen weken oefening in de praktijk. Foto: Bob Awick

Concert slot muziekproject

MUIDEN/MUIDERBERG - 78 leerlingen van alle vier de basisscholen hebben de afgelopen weken meegedaan aan 'Het Fantastische Muziekproject' van de Gooische Muziekschool dat werd betaald door de Stichting Jubal. Maandag was de einduitvoering in de Nicolaaskerk.

Het is voor het eerst dat de leerlingen van de P.C. Hooftschool, de Jozefschool, de Oranje Nassauschool en de Vinkenbaan hieraan meededen. 'Het Fantastische Muziekproject' wordt al enkele jaren in Weesp gehouden en is daar een groot succes.

Muziekvereniging
Het project is voor de leerlingen van groep 5 en laat de leerlingen kennismaken met muziek. In Muiden en Muiderberg zijn de plaatselijke muziekverenigingen nauw betrokken bij dit project. In Muiden Crescendo en in Muiderberg G.A. Heinze.

Uitvoering
De leerlingen begonnen eind februari met de muzieklessen en sloten het project maandag af met een uitvoering in de kerk. Onder grote belangstelling van tientallen ouders, leerkrachten en verzorgers lieten de kinderen horen wat zij de afgelopen tijd hebben opgestoken. Dat kon na afloop rekenen op een luid applaus van alle aanwezigen. Ook de organisatoren kijken tevreden terug op de eerste keer Muziekproject in Muiden en Muiderberg.