Oude Albert Heijn dicht.
Oude Albert Heijn dicht. Foto: Christian Pfeiffer

AH verhuist en Hogeweij
start met grote opknapbeurt

WEESP - De Albert Heijn aan de Achtergracht gaat vier dagen dicht voor de verhuizing naar het nieuwe pand. Zaterdag 23 april kan er voor het laatst boodschappen in de huidige winkel worden gedaan.

De supermarkt verhuist naar het nieuwe deel van het winkelcentrum dat al gebouwd is. Zondag 24 tot en met woensdag 27 april is de winkel gesloten. Donderdag 28 april opent de nieuwe Albert Heijn aan de Achtergracht de deuren. Begin mei wordt gestart met de sloopwerkzaamheden aan de oude winkel. Er wordt rekening gehouden met het aantreffen van asbest. Na de zomervakantie moet op deze locatie een nieuw winkelpand kunnen worden gebouwd.

Deze week begint ook de grote opknapbeurt van winkelcentrum Hogeweij. Naar de renovatie is lang uitgekeken. Er wordt al zeker tien jaar gesproken over het opknappen van het winkelcentrum. Ambitieuze plannen onder de naam Hart van Hogeweij sneuvelden door de crisis. De Kostverlorenflat werd wel gesloopt, zoals afgesproken.

Hogeweij krijgt een enorme facelift. Alle gevels worden vernieuwd met roodbruine baksteen en de luifels worden vervangen door transparante overkappingen. Ook wordt er groot onderhoud uitgevoerd aan daken en installaties.

Een andere in het oog springende verbetering wordt de nieuwe entree. Aan de kant van de Amstellandlaan moet een zes meter hoge doorgang komen. Het winkelcentrum blijft gewoon open tijdens de werkzaamheden.