De auto raakte bij het ongeluk zwaarbeschadigd.
De auto raakte bij het ongeluk zwaarbeschadigd. Foto: Bastiaan Miché

Klapper op Naarderstraatweg

MUIDERBERG - Het motorblok was door de klap uit de auto gerukt en lag meters verderop in de berm: op de Naarderstraatweg is zaterdagochtend vroeg een zwaar ongeluk gebeurd. De bestuurder raakte gewond, maar wonderwel niet ernstig.

Bij de politie en brandweer kwam om iets voor half drie zaterdagochtend de melding binnen dat er op de Naarderstraatweg, parallel aan de Naardertrekvaart, een zwaar ongeluk was gebeurd. Een auto was van de weg af geraakt en met hoge snelheid tegen een boom gevlogen. De ravage was enorm.

Ter plaatse vonden agenten inderdaad de zwaarbeschadigde gezinsauto. De bestuurder kon er vrij makkelijk uitkomen. Door de klap was het motorblok van de auto losgeraakt en tientallen meters weggeslingerd.

De bestuurder, een 45-jarige man uit Soesterberg, is met de ambulance meegenomen naar het ziekenhuis, maar maakt het naar omstandigheden goed. De politie heeft het vermoeden dat er drank in het spel was. Van de automobilist werd dan ook bloed afgenomen dat nog geanalyseerd wordt.

De auto is total loss en afgesleept. De weg is schoongemaakt. De boom raakte een stuk bast kwijt, maar raakte verder niet erg beschadigd.