Hoofdredacteur André Verheul neemt de prijs in ontvangst.
Hoofdredacteur André Verheul neemt de prijs in ontvangst. Foto: NNP

Gewonnen: NNP-prijs voor Nieuwsbladjournalistiek

MUIDEN - Het redactieteam van MuiderNieuws, BussumsNieuws en NaarderNieuws heeft vorige week de Nederlandse Nieuwsblad Pers (NNP) prijs voor de Nieuwsbladjournalistiek 2016 gewonnen met de 17-delige serie: 'Op weg naar de nieuwe gemeente'.

André Verheul, hoofdredacteur, ontving de bijhorende trofee uit handen van de juryvoorzitter op de landelijke NNP-dag in Museumpark Archeon in Alphen aan den Rijn.

'Trots'
Verheul is bijzonder trots op deze erkenning. "Het is een groot compliment aan ons hele team. De jury vond het bijzonder hoe wij erin zijn geslaagd om een wat saai onderwerp als de gemeentelijke herindeling toch sprekend naar voren te hebben gebracht in onze kranten. Onze pogingen hiertoe zijn door de jury herkend en erkend. Maar het mooiste compliment was wat mij betreft dat een van de juryleden de pagina's bij een grote regionale krant in het noorden van het land als voorbeeld zal laten zien van hoe het ook kan."

De jury was bijzonder aangesproken door de sterke, apolitieke aanpak, zo staat te lezen in het juryrapport. "In de serie staan mensen centraal, terwijl de vormgeving de serie alleen maar versterkt. Concluderend: een voorbeeld van goede journalistiek. Een perfect voorbeeld van hoe je zaken als deze in journalistieke zin aanpakt. Sterk, mooi, verfrissend."
De jury bestond dit jaar naast voorzitter Lou Lichtenberg uit Froukje Nijholt en Frans Blok. Het project van de drie kranten werd verkozen boven zo'n 70 andere inzendingen van kranten uit het hele land.

Derde keer
De prijs betekende voor de derde keer op rij feest bij uitgever Enter Media. De afgelopen twee jaar wist zusterkrant het WeesperNieuws de NNP Prijs voor de Nieuwsbladjournalistiek binnen te halen, toen voor het verslag van het vervangen van de Weesperbrug (2014) en de uitreiking van Weesper van het Jaar (2015). Deze prijs van vorig jaar was ook de aanleiding voor BussumsNieuws en NaarderNieuws om jaarlijks de Bussumer en Naarder van het Jaar uit te roepen. Dat project kon rekenen op veel positieve feedback.

De jaarlijkse NNP-prijzen zijn bedoeld ter onderstreping van het vaak hoge niveau van de lokale nieuwsmedia in al zijn facetten en als stimulans om diezelfde lokale nieuwsmedia nog nadrukkelijker op de kaart te zetten.

Verheul: 'Het is een groot compliment aan ons hele team'