Afbeelding
Foto:

Geen andere voorrangs-regels voor ex-asielzoekers

GOOISE MEREN - Statushouders houden voorrang als het gaat om het verdelen van het aanbod huurwoningen. Dat stelt de gemeente na vragen van Hart voor Bussum. Het gemeentebestuur gaat geen voorrangsregels voor deze groep ex-asielzoekers aanpassen.

De gemeente moet elk half jaar een aantal statushouders aan een woning helpen. Deze groep ex-asielzoekers vallen onder dezelfde groep als andere mensen met een urgentieverklaring zoals hulpbehoevende ouderen en hebben dus voorrang op 'normale' woningzoekenden.

Als de andere gemeenten van de regio er hetzelfde over denken, dan zouden de voorrangsregels voor statushouders aangepast kunnen worden, maar de gemeente Gooise Meren ziet daar geen aanleiding toe.

Wethouder Sanderse: "We hebben wel zeker te maken met een verdringingseffect op de markt voor sociale huurwoningen, maar dat probleem hadden we al. Als gemeente hebben we de voorkeur om versneld meer woningen te gaan bouwen. Daar worden we allemaal beter van, maar dat duurt wel even. We gaan geen voorrangsregels aanpassen. Het gaat over het algemeen goed momenteel."


Grotematen-winkel geopend

BUSSUM - Vrouwen met een maatje meer kunnen vanaf nu terecht aan de Nieuwe Brink: zaterdag heeft Bigmusthaves haar deuren geopend.

De zaak verkoopt damesmode in grote maten. "We verkopen mode vanaf maat 40 tot en met maat 64", vertelt Jannie Woortman van Bigmusthaves. "Afgelopen weekend hebben we een drukke eerste dag achter de rug gehad met veel aanloop. Je hebt amper winkels waar echt grote maten verkocht worden, dus we verwachten wel dat het druk wordt. Vooral ook omdat we nu de allerlaatste mode hebben. We hebben onlangs heel wat producten opgehaald in Parijs."

De zaak is elke dinsdag tot en met zaterdag geopend. Op vrijdag is er ook koopavond.