Afbeelding

Programma doden- herdenking

GOOISE MEREN - Dodenherdenking wordt op 4 mei zowel in Bussum als in Naarden gehouden.

De herdenkingsdienst in Bussum start om 19.00 uur in de Wilhelminakerk. Aansluitend is de stille tocht en daarna vindt de herdenking plaats bij het monument aan de Frederik van Eedenweg. Een andere mogelijkheid is om vanaf 19.00 uur aanwezig te zijn bij De Palmpit aan de Koekoeklaan om samen te herdenken bij het kruis op de heide. Het herdenkingsconcert is om 21.00 uur in de Koepelkerk.

Naarden
Naarden kent ook een uitgebreid programma. Om 18.00 uur is de herdenking op de Joodse begraafplaats aan de Amersfoortsestraatweg en om 18.30 uur de herdenking bij het verzetsmonument aan de Thierensweg. Om 19.00 uur is de herdenkingsbijeenkomst in de Grote Kerk Naarden vanwaar men naar het monument wandelt aan de Burgemeester van Wettumweg voor de 2 minuten stilte. Als afsluiting is er om 21.00 uur een herdenkingsconcert in de Grote Kerk.

Bevrijdingsfeest
De legervoertuigen van Keep them Rolling komen naar Bussum op vrijdag 6 mei. De voertuigen uit de jaren 40/50 staan vanaf 9.30 uur rondom de Havenstraat tot 10.30 uur. Rond 15.00 uur keert het grote konvooi van ongeveer zestig voertuigen terug in Bussum, rondom de Havenstraat. Met live-optredens en ander entertainment. Het feest duurt tot ongeveer 18.00 uur.


'Het Willem' heeft de beste hockeyers

BUSSUM - De beste schoolhockeyers van de regio komen van het Willem de Zwijger College.

De school leverde afgelopen week zes teams af voor het schoolhockey: twee bovenbouwteams en twee keer zo veel onderbouwteams. De teams van de Bussumse school bleken sterker dan de rest. Dat leverde een paar grote bekers op. De teams lopen nu warm voor de grote schoolhockeyfinale van volgende maand. Dan kunnen ze de beste van het land worden.