Behalve de Muiders werden ook Naarders en Bussumers verrast met een lintje.
Behalve de Muiders werden ook Naarders en Bussumers verrast met een lintje. Foto: Bob Awick

Lintjesregen: zes Muiders onderscheiden

MUIDEN - Als dank voor hun jarenlange werk hebben zes Muiders en Muiderbergers een koninklijke onderscheiding gekregen. Bep Beusekamp-van Hoorn, Gerrit Ruiter, het echtpaar Dick en Anneke Marjot-van der Zon, Mona Lubach en Jan Bovenlander waren totaal verrast met het ereteken.

Bep Beusekamp-van Hoorn doet al 30 jaar veel voor de Protestantse Gemeente. Ze bezorgt onder meer het kerkblad en beheert het kerkgebouw Rehoboth. Daarnaast werkt ze als vrijwilliger voor de Wereldwinkel van Weesp. Eens per maand verkoopt ze in de kerk koffie, thee, en wat de Wereldwinkel verder te bieden heeft. Naast haar kerkwerk is de Muidense als vrijwilligster verbonden aan Unicef.

Gerrit Ruiter doet onder meer al een kwart eeuw veel voor het lokale CDA, waarvoor de Muiderberger onder meer een van de raadsleden was. Het succes van zijn werk werd mede bepaald door zijn grote netwerk. Dat netwerk werd opgebouwd door veel werk voor Muider IJsclub Eendracht, waar Ruiter al jaren voorzitter is. Verder doet Ruiter al vele jaren de organisatie van de Muiderslotloop.

Dick en Anneke Marjot-van der Zon werden samen geridderd. Anneke Marjot doet onder meer veel voor de Oranje-Nassauschool. Daarnaast was ze redacteur van het parochieblad en bezorgde ze dat blad. Dick Marjot doet al jaren veel voor de Vereniging tot stichting en instandhouding van één of meer christelijke scholen in Muiderberg. Ook doet Marjot veel voor de Oranje-Nassauschool en de kerk: van missiewerk van de Kerk Levend Water tot het onderhoud van de ondertussen gesloten Boskapel van Muiderberg.

Mona Lubach was een kwart eeuw een van de leden van het Comité Openbare Feesten Muiden. Daarnaast regelde ze onder meer evenementen rond Halloween, speciale dagen rond het Koningshuis en de sinterklaasintocht van Muiden. Daarnaast kennen veel Muiders haar van haar werk op peuterspeelzaal 't Kwetternest, waardoor ze zelf ook vele Muider kinderen kent. Jan Bovenlander werd geëerd voor zijn vele werk voor de Muider maatschappij. De Muider was onder meer bestuurder van sportclub MSV'68. Daarnaast was Bovenlander betrokken bij vele actuele zaken die er binnen Muiden speelden, waaronder de ontwikkeling van het KNSF-terrein en de ontlasting van de snelweg A1. Daarmee ontwikkelde Bovenlander zich tot een krachtige waakhond voor de lokale overheid.