Carl van Rheenen heeft vrije hand in laatste concert

MUIDERBERG - In Kerk aan Zee is zondagmiddag het laatste van de zes concerten van dit seizoen. Het is inmiddels traditie dat de Muiderbergse componist en pianist Carl van Reenen dan de vrije hand krijgt. Hij mag zelf het programma bepalen.

Dit keer heeft hij ervoor gekozen om violiste Saskia Otto en cellist Maarten Jansen uit te nodigen om samen de mooiste pianotrio's te spelen. Beethoven, Brahms en Sjostakovitsj staan op de lessenaars.

Het is de afsluiting van alweer het derde seizoen van deze serie kamermuziekconcerten, die nu echt zijn vorm gevonden heeft en zich mag verheugen op stijgende belangstelling van het Muiderbergse publiek. "We hadden deze editie driemaal een volle zaal", aldus Pieter-Jan Meindertsma die namens de Stichting Vrienden van Kerk aan Zee de programmering doet. "Het publiek heeft veel waardering voor het niveau dat professionele musici bij deze concerten laten horen. Ook de musici komen graag. Zo hebben wij regelmatig leden van het Koninklijk Concertgebouworkest te gast, die het fijn vinden om in een kamermuziek-setting spelen."

Het seizoen 2016-2017 begint op 2 oktober met het Utrecht String Quartet en telt ditmaal zeven concerten. "Omdat we op 18 december de familie Horsch weer konden krijgen, hebben we het aangedurfd om een kerstconcert te programmeren. Solocellist Gregor Horsch van het Concertgebouworkest komt met onder meer zijn dochter Lucie, die niet alleen een zeer begaafde, internationaal gelauwerde blokfluitiste is, maar ook prachtig piano speelt", vertelt Meindertsma. "Tweemaal eerder traden ze bij ons op. Deze muzikale familie heeft inmiddels veel fans in Muiderberg en dit belooft een sfeervol, barok kerstprogramma te worden." Hoogwaardig, laagdrempelig en gevarieerd zijn de concerten in het kerkje, waar de akoestiek ideaal is voor kamermuziek. Het hele programma komt op de website concertaanzee.com.