Muiderberg tegen Weesp. Komend seizoen speelt MHCM een deel van haar thuiswedstrijden in Weesp.
Muiderberg tegen Weesp. Komend seizoen speelt MHCM een deel van haar thuiswedstrijden in Weesp. Archieffoto: Yannick uit den Boogaard

Hockeyers kunnen nog even in Weesp blijven

Hockeybond vindt het nog een seizoen okee

MUIDERBERG - Een locatie voor een tweede veld is er nog niet, maar de acute nood voor de Muiderbergse hockeyclub (MHCM) is opgelost. De club mag het seizoen 2016/2017 wedstrijden ook in Weesp blijven spelen.

De hockeyclubs van Muiderberg en Weesp en de hockeybond KNHB hebben daar overeenstemming over bereikt. Het betekent dat MHCM de thuiswedstrijden in het komende seizoen verdeelt over de eigen accommodatie op De Negen Morgen aan de Dijkweg en de accommodatie Vechtoever aan de 's-Gravelandseweg in Weesp.

In de tussentijd zoeken gemeente, de hockeybond en de club samen naar een definitieve oplossing, zo meldt de gemeente Gooise Meren. Als mogelijke locaties zijn sportcomplex De Negen Morgen en het Brediusterrein in beeld. Het streven is dat de gemeenteraad dit najaar tot een besluit over de definitieve locatiekeuze komt.

Gemeente kijkt naar Negen Morgen en Brediusdriehoek

Steeds dringender
MHCM heeft een tweede veld nodig. Het probleem speelt al langer, maar wordt steeds dringender. In de verkiezingscampagne in de aanloop naar de nieuwe gemeente, waren alle partijen het erover eens dat er zo snel mogelijk een goede oplossing moet komen. Die belofte moet nu waargemaakt worden. In overleg met MHCM en de KNHB is de gemeente tot de conclusie gekomen dat er géén mogelijkheden zijn om ergens een tijdelijk veld aan te leggen. De gemeente Gooise Meren heeft toegezegd om zich samen met de club in te zetten voor een definitieve oplossing.

Bredius
De gemeente Gooise Meren meldt: "Er wordt nader onderzocht wat de mogelijkheden zijn voor inpassing van hockeycapaciteit op de locatie de Negen Morgen in Muiderberg. Na de zomer zal duidelijk worden of de aankoop van het Brediusterrein door de gemeente doorgaat. In dat geval heeft de gemeente zelf de regie over de bestemming van het terrein. De gemeente gaat onderzoeken of inpassing van hockeyvelden hier een optie is. Het streven is dat de gemeenteraad dit najaar tot een definitieve locatiekeuze komt."