Het nieuwe gras ligt in de zon te wachten op spelers.
Het nieuwe gras ligt in de zon te wachten op spelers. Foto: Christian Pfeiffer

Nieuwe veld ligt te wachten op SC Muiden

MUIDEN - Vanaf het nieuwe seizoen speelt SC Muiden weer thuis, in Muiden. De aanleg van het nieuwe voetbalveld op de Brediusdriehoek verloopt voorspoedig. Het naastgelegen kunstgrasveld duurt langer.

door Christian Pfeiffer

Wie op de Maxisweg langs Muiden rijdt ziet de nieuwe velden al goed liggen. Het groene gras schittert al tegemoet. Eind mei heeft SC Muiden de leden voorgelicht over de vorderingen van het voetbalveld en het ziet er goed uit, zo laat het bestuur weten.

"Er wordt een natuurgrasveld aangelegd en daarnaast is een kunstgrasveld nodig zodat wij voldoende capaciteit hebben om de komende jaren trainingen en wedstrijden te kunnen spelen. Omdat voor een kunstgrasveld strengere eisen zijn gesteld over hoeveel het veld mag verzakken, moet de zandlaag op het toekomstige kunstgrasveld langer blijven liggen om een betere zetting te garanderen. De komende maanden zal de zetting van het veld nauwlettend gevolgd worden."

"Dat betekent dat wij, bij de start van het nieuwe seizoen in september, de beschikking zullen hebben over een natuurgrasveld (voorzien van omheining, doelen, ballenvangers en dug-outs) en beschikken wij over voldoende capaciteit om onze thuiswedstrijden op de Bredius kunnen spelen. Naast het natuurgrasveld zal er in eerste instantie een tijdelijk onderkomen worden geplaatst bestaande uit kantine en kleedkamers met douches. Over de exacte invulling hiervan zijn wij in (goed) overleg met de gemeente."

Omdat het kunstgrasveld bij de start van het nieuwe seizoen nog niet gereed zal zijn, zullen de trainingen nog plaats gaan vinden op het kunstgrasveld in Mariahoeve. Douchen na afloop van de trainingen is mogelijk in het onderkomen op de Bredius.

Naastgelegen kunstgrasveld wordt later opgeleverd

En het moet gezegd worden, het nieuwe veld ligt er op dit moment al prachtig bij. Er staan nog geen hekjes of bankjes, maar er loopt wel al een tegelpad langs het hele veld. Het gras is nog aan het groeien, maar de aannemer zorgt ervoor dat er voldoende bemesting en water wordt gegeven zodat begin september er gespeeld kan gaan worden.

En daarmee lijkt er eindelijk een einde te komen aan de problemen rond SC Muiden. De voetbalclub moest vorig jaar zomer vertrekken van de oude plek voor de nieuwbouw op het KNSF-terrein. Even leek het er op dat de club kon gaan voetballen op de plek van de voormalige sporthal RCM aan de Weesperweg, maar de provincie Noord-Holland blokkeerde dat plan. Een noodoplossing werd gevonden door een trapveldje in de wijk Mariahoeve om te dopen tot trainingsveld, de wedstrijden werden in Naarden gespeeld. SC Muiden zag dit allemaal met lede ogen toe, de angst was dat het wegvallen van een eigen onderkomen op de lange termijn zou leiden tot een terugloop in leden.

Even leek een rechtszaak de snelle verhuizing naar de Brediusdriehoek nog parten te gaan spelen, maar dat bleek niet het geval. Ook een gevonden prehistorische kano bleek precies buiten het gebied te vallen waar de nieuwe voetbalvelden kwamen. Het bestuur: "Onze vereniging is afhankelijk van de inzet van veel vrijwilligers want zonder deze inzet kan er niet getraind en gespeeld worden en is er geen plek waar leden bij elkaar kunnen komen. Iedereen levert hier een bijdrage aan en doet dat op eigen wijze. Als grootste gemene deler hebben wij echter allemaal het beste met SC Muiden voor. Ondanks de lastige situatie rondom de uitplaatsing bestaat SC Muiden nog steeds en kunnen wij met vertrouwen naar de toekomst kijken. Vanaf september kunnen we eindelijk weer op Muider grondgebied onze thuiswedstrijden spelen en hopen we de komende jaren weer te groeien als vereniging. "