Spieringfestival altijd goed druk, zoals hier op de Herengracht.
Spieringfestival altijd goed druk, zoals hier op de Herengracht. Foto: Matthijs Wink

Spieringfestival wordt noodgedwongen intiem

MUIDEN - Gekscherend wordt gezegd dat Muiden in het weekend van 19 augustus weer een echte vesting is, en er zit er een kern van waarheid in. Voor de finale van het werk aan de A1 wordt de stad bijna helemaal afgesneden van de buitenwereld. Maar het Spieringfestival gaat gewoon door.

door Christian Pfeiffer

"In een overleg met Rijkswaterstaat en de gemeente over de afsluiting van de A1 over de plaatsing van de spoorbrug Muiderberg blijkt nu pas dat het omleggen van lussen van op- en afritten veel uitgebreider uitvalt dan verwacht", zo begint organisator Pieter van Buijtenen zijn verhaal. "Het is zo erg dat we niet weten of standhouders, bezoekers en artiesten Muiden überhaupt op tijd zullen kunnen bereiken. Vanaf vrijdagavond tot maandagochtend is Muiden een vesting!"

Daarom heeft de Stichting Spieringfestival besloten de markt en extra activiteiten in z'n geheel te annuleren en het muziekfestival door te laten gaan met bands uit de directe omgeving, lees Muiden, zodat iedereen zeker weet dat de muzikanten er ook kunnen komen.

"Er wordt nu een nieuwe invulling gemaakt voor het podium DeMol/DePoort en voor het podium Café Ome Ko."

Eerder stond daar nog Wolter Kroes ingetekend als publiekstrekker. "We gaan voor een gezellig Muider feest op vrijdag 19 en zaterdag 20 augustus, waarbij Muiden via de KNZ&RV ook nog gastheer is voor de Flevorace, waar 170 schepen verwacht worden", zo vertelt Van Buijtenen.

Alleen maar Muider bands op de podia in de stad

Het Spieringfestival krijgt daarmee dit jaar een opvallend intiem sfeertje, ongeveer gedwongen voor alleen Muiders. "Muiden is Muiden, we roeien met de riemen die we hebben. Het SpieringMuziekFestival is misschien iets kleiner, maar minstens zo gezellig. We doen waar we goed in zijn: samen een feestje bouwen."

Het Spieringfestival is al sinds 1998 het muziekfestival van Muiden. Het doel is niet alleen de inwoners van Muiden, Muiderberg en de omliggende regio een fijne muzikale dag te bezorgen, maar ook jonge muzikale talenten een podium te bieden om voor een breed publiek hun spel ten gehore te brengen.

Meer is te vinden op www.spieringfestival.nl.