Het verkeer mag vanaf nu over het nieuwe viaduct.
Het verkeer mag vanaf nu over het nieuwe viaduct. Foto: Rijkswaterstaat

De Goog na hard werk af

MUIDERBERG - Het heeft heel wat werk gekost de afgelopen maanden, maar afgelopen weekend was het zover: het nieuwe viaduct De Goog over de snelweg werd opgeleverd. Maandag werd de weg weer geopend voor verkeer.

Naast het oude exemplaar, dat meteen werd gesloopt, verrees de afgelopen maanden stap voor stap een veel moderner viaduct over de snelweg. Het aanpakken van het viaduct was onderdeel van al het andere werk aan de snelweg.

Al met al was het stukje weg vanwege het werk een maand lang afgesloten en moest het verkeer over andere routes. Dat zorgde soms voor wat ongemakken, vooral voor bewoners aan de Keverdijk. Nu kan het verkeer gewoon weer over de Keverdijk vanaf Muiden en Muiderberg naar Weesp.

Meer werk
Het werk aan de rest van de snelweg gaat de komende weken stug door. Vooral deze maand gaat er een hoop gebeuren op en rond de snelweg. Nog net wat meer dan twee weken en dan wordt het aquaduct langs Muiden aangesloten op de rest van de weg. Datzelfde weekend wordt ook de spoorbrug van Muiderberg aangesloten op het spoor. Dat bewuste weekend worden de snelweg en het spoor afgesloten voor al het verkeer.