Als eerste de spoorbrug over.
Als eerste de spoorbrug over. Foto: ProRail/Stefan Verkerk

Over de Zandhazenbrug

MUIDERBERG - De nieuwe spoorbrug bij Muiderberg is in gebruik. Vrijdag passeerde de eerste trein, de sprinter vanuit 't Gooi naar Almere. De staalkolos over de nieuwe, brede A1 heeft de naam Zandhazenbrug gekregen.

Tijdens de vuurdoop stond een grote groep bouwers van de spoorbrug langs de route om het heugelijke moment van nabij mee te maken. Het NS-personeel en de passagiers van de sprinter werden op het perron van Almere Centraal verwelkomd door een andere groep spoorwerkers.

Vernoemd naar zandhazen
De spoorkolos over de snelweg heeft de naam Zandhazenbrug gekregen. De brug wordt daarmee vernoemd naar de bewoners van Muiderberg: de 'zandhazen', een aloude troetelnaam.

Meer spoorverkeer
De brug, meer dan tweehonderd meter lang en op het hoogste punt 55 meter hoog, zorgt ervoor dat het spoortraject tussen Naarden-Bussum en Weesp en Almere weer heel wat jaren mee kan. De komende jaren zal het verkeer over de spoorbrug gestaag toenemen. Het verkeer over de spoorbrug en de snelweg daaronder, waar per etmaal ongeveer 200.000 auto's passeren, zorgt echter al voor klachten van omwonenden. Men ervaart een toename van geluidsoverlast.

Lees verder op pagina 3.