Afgelopen weekend werd voor de tweede keer op het nieuwe veld gespeeld.
Afgelopen weekend werd voor de tweede keer op het nieuwe veld gespeeld.

'We gaan weer groeien,
ook met andere sporten'

MUIDEN - Het bestuur van SC Muiden en de spelers kunnen weer vooruitkijken: een nieuwe plek met één grasveld en in het voorjaar van 2017 nog een kunstgrasveld. Ook is er ruimte om een derde veld aan te leggen.

door Yvette de Vries

De lange weg naar een nieuwe plek begon tien jaar geleden met een eerste brief over de plannen voor het KNSF-terrein, waardoor SC Muiden het veld moest ruimen. De helft van het aantal leden liep weg omdat niets meer zeker was. Nu melden zich gelukkig weer nieuwe leden aan. Er lijkt een einde aan de enorm lange periode van onzekerheid voor de Muider club.

Toch is nog niet alles rozengeur en maneschijn. Er staan drie containers die dienstdoen als kantine en als kleedkamer, een plek om te douchen ontbreekt nog. Een situatie die nog een paar weken zo blijft. Het paviljoen Strandzuid dat nu nog bij de Rai staat verhuist in november naar het terrein van de Muider voetbalclub en zal naar verwachting midden november up en running zijn. "We hebben dan eindelijk weer een kantine die voor de broodnodige inkomsten kan zorgen en kleedkamers met douchegelegenheid", laat Ada Gieling, secretaris van SC Muiden, weten.

Inbraak
Grote domper op alle feestvreugde was toch wel de inbraak in de container vlak voor de eerste wedstrijd twee weken geleden. Ada Gieling blikt daar op terug: "Alle frisdrank, het net geplaatste stroomaggregaat en zelfs een kabelhaspel waren gestolen."

Volwaardig sportpark
Op dit moment heeft alleen nog de jeugd op het nieuwe grasveld gespeeld. De seniorenteams mogen op 9 oktober aftrappen. Getraind wordt er nog elders in Muiden, in de Mariahoeve.

Domper op de feestvreugde was de inbraak in de container

Kunstgrasveld
Gieling laat weten dat er in de loop van volgend jaar een kunstgrasveld bij komt met lichtmasten. Het begint dan weer een beetje te lijken op een volwaardig sportcomplex voor SC Muiden. Gieling: "We willen als alles klaar is ook weer dolgraag uitbreiden met andere sporten." De club denkt in ieder geval ruimte te kunnen bieden aan de lokale tafeltennisvereniging.

Credo
Groeien is het credo, en niet alleen door meer leden voor de voetbalvereniging. "We gaan weer groeien, ook met andere sporten erbij. De BSO, bootcamp: je kunt van alles bedenken", aldus een enthousiaste Gieling. Ze spreekt voor het hele bestuur als ze haar vertrouwen in de toekomst uitspreekt. "We hebben al die tijd hard gewerkt en we worden weer groter, ook met die andere sporten erbij."

De eerste nieuwe leden, senioren en jeugd, hebben zich daags na de eerste wedstrijd ook al aangemeld. Tien jaar geleden telde de vereniging ruim 450 leden, daar zijn er nu nog maar 200 van over. De secretaris nuanceert de dramatiek van deze getallen een beetje. "Dat is door de jaren heen gegaan. De leden verloren hun vertrouwen in de toekomst: het was tot voor een jaar geleden niet zeker waar en of we een nieuwe plek zouden krijgen."