Nieuwe vrijwilligersprijs voor inwoners van Muiderberg

MUIDERBERG - De kersverse Dorpsraad Muiderberg komt met een nieuwe vrijwilligersprijs: de 'Muiderbergse Echo'.

De prijs, bestaande uit een afbeelding van de Echomuur in het Echobos naar een schilderij van Heleen van Lynden, zal voor de eerste keer worden uitgereikt op donderdag 12 januari tijdens een nieuwjaarsreceptie in De Rijver.

Voordragen
Inwoners kunnen vanaf nu kandidaten voordragen. In aanmerking komen personen die zich gedurende langere tijd op vrijwillige basis hebben ingezet voor de Muiderbergse gemeenschap. "Deze inzet levert een positieve bijdrage aan de leefbaarheid, sociale cohesie, sportbeoefening, kunst, cultuur, milieu en/of de natuur", aldus de Dorpsraad in een persbericht.

Aanmelden
Namen van kandidaten (dit kunnen ook groepen personen of een organisatie zijn) kunnen met een goede motivering worden gestuurd naar John Haug, Regenwulp 3, 1399 KN Muiderberg (e-mail: secretaris@dorpsraadmuiderberg.nl) of via het contactformulier op de website www.dorpsraadmuiderberg.nl. Sluitingstermijn 31 oktober. Een commissie beoordeelt of kandidaten aan de criteria voldoen en doet een voorstel aan het bestuur voor de uitverkiezing van 'Vrijwilliger van het jaar'.

Dorpsraad
De Dorpsraad Muiderberg is op 10 december 2015 opgericht als opvolger van de Bewonersvereniging Muiden/Muiderberg. In een convenant met de gemeente staan de taken en bevoegdheden. Met de gemeente werkt de Dorpsraad aan de leefbaarheid, de leefomgeving en (sociale) veiligheid. Vrijwilligers spelen daarbij een belangrijke rol.

De Dorpsraad zelf werkt op dit moment met circa dertig vrijwilligers, inclusief de vijf bestuursleden.

De prijs wordt begin volgend jaar voor het eerst uitgereikt