Afbeelding
Foto: Sjoerd Stoop

HKSM overvallen: onderkomen plots helemaal leeggehaald

MUIDEN - De Historische Kring Stad Muiden (HKSM) reageert geschrokken en bovenal boos nadat afgelopen week plotseling hun onderkomen in het Muizenfort werd leeggehaald. "Al onze spullen bleken zonder pardon op de gang gezet", zegt bestuurder Karel Wiegert.

door Sjoerd Stoop

De HKSM staat op het punt te verkassen naar een andere vleugel van het fort, maar enkele werkzaamheden moeten nog worden afgerond.

Tot grote verbazing bleek het onderkomen opeens helemaal leeggehaald. "Er wordt nog gewerkt, we wachten tot we kunnen vertrekken. Toch begonnen de werklui nu al aan de verbouw van ons deel van het fort. Een van onze bestuursleden reed naar het fort en zag alles gebeuren. We hebben meteen aan de bel getrokken. De bouwers zeggen gewoon hun planning aan te houden, maar ze hadden op z'n minst even van tevoren kunnen bellen. Zo ga je niet met andermans spullen om."
Dat de HKSM nu geen onderkomen heeft, zorgt voor veel ongemak. "Normaal gesproken zouden we nu ons clubblad versturen naar de leden, maar omdat ze ook de computer hebben losgekoppeld kunnen we niks doen. Dat wordt nu op z'n vroegst volgende maand. Het is nog maar de vraag of de computer straks weer goed werkt. Daarnaast kunnen we niets opzoeken in ons archief, want alles staat door elkaar."

De gemeente laat weten het voorval te betreuren, maar stelt dat er vooraf duidelijke afspraken zijn gemaakt over de planning. "Maar in de laatste afstemming over de praktische uitvoering is er kennelijk iets misgegaan in de communicatie tussen de uitvoerende partijen", laat een woordvoerder weten. De gemeente heeft aangeboden dat de HKSM hun spullen tijdelijk mag opslaan in het oude gemeentehuis.