Afbeelding
Foto: gemeente naarden

Politie houdt insluiper aan

Naarden - De politie heeft na onderzoek een 31-jarige Amsterdammer aangehouden die begin april in een woning inbrak aan de Bollelaan. De verdachte kon worden getraceerd door het woninginbrakenteam.

De bewoonster deed aangifte van woninginbraak waarbij diverse waardevolle goederen waren weggenomen. Na onderzoek van het woninginbrakenteam kwam de 31-jarige verdachte in beeld.

Deze man werd uiteindelijk afgelopen dinsdag 19 april in zijn woonplaats aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.


Rondleiding in mausoleum Comenius Museum

NAARDEN - Het Comenius Museum geeft op 1 mei en 5 juni een gratis rondleiding door het mausoleum. Ze hopen hiermee mensen naar binnen te krijgen die wel van het museum hebben gehoord, maar nog nooit een voet over de drempel hebben gezet.

In de voormalige Waalse Kerk aan de Kloosterstraat werd het in vergetelheid geraakte graf van Comenius in 1929 herontdekt. Het mausoleum werd toen opnieuw ingericht en is sindsdien niet meer gewijzigd.
De rondleiding start op beide zondagen om 15.00 uur. Aanmelden kan via info@comeniusmuseum.nl of via 035-6943045.


Kans op titel 'meest geliefde vestingstad'

NAARDEN - Naarden is door de organisatie Hotel info genomineerd in de Top City Voting als meest geliefde vestingstad.

Er zijn 25 vestingsteden genomineerd. Stemmen kan tot en met 3 mei via de complexe url: www.hotel.info/nl/citymoments/top-city-voting-2016/naarden.