Onder toeziend oog van wethouder Gerben Struik werd de baan in gebruik genomen.
Onder toeziend oog van wethouder Gerben Struik werd de baan in gebruik genomen. Foto: Bob Awick

Jeu-de-boulesbaan in plaats van een zandbak

door Yvette de Vries

NAARDEN - Bewoners van de Beatrixhof zijn blij met hun nieuwe jeu-de-boulesbaan. De zandbak die eerst op deze plek stond werd alleen nog maar door katten gebruikt. Afgelopen vrijdag werd de baan officieel geopend en werd het eerste potje gespeeld.

De spelende kinderen waar de zandbak ooit voor bedoeld was, zag je niet meer. Lange tijd gebruikten katten uit de buurt de zandbak als veredelde kattenbak. Twee buurtbewoners namen het initiatief en stapten naar de gemeente met het voorstel er een jeu-de-boulesbaan van te maken. Er werd in de buurt al langer jeu-de-boules gespeeld op een grasveldje. Het idee daarvoor lag dus voor de hand. Wijkwethouder Marleen Sanderse was net als de buurtbewoners enthousiast over de plannen. "Een mooi voorbeeld van burgerinitiatief", laat de woordvoerder in een reactie weten.
De gemeente laat verder nog weten dat ze dergelijke initiatieven steunt, maar dat de buurt dit niet zomaar op eigen houtje kan doen.

De aanleg van de baan kon gefinancierd worden vanuit het budget voor regulier onderhoud. Toestemming van het college was daarom in dit specifieke geval niet nodig. Wethouder Gerben Struik was namens de gemeente aanwezig bij de opening.

De buurtbewoners kunnen naar hartenlust spelen maar zijn wel zelf verantwoordelijk voor het onkruidvrij en schoonhouden van de jeu-de-boulesbaan.