De studenten buigen zich over het gerecht, de topkoks Jaimie van Heije, Paul Fagel en Julius Jaspers kijken toe.
De studenten buigen zich over het gerecht, de topkoks Jaimie van Heije, Paul Fagel en Julius Jaspers kijken toe. Foto: Bob Awick

'Excellentie wordt beloond'

LAREN - Koks Kirsty Meijerink en Linda Kok van College De Brink zijn donderdag tweede geworden in de provinciale kookwedstrijd die op hun school in Laren werd gehouden. Gastvrouw Lotte van Kampen werd derde.

Op de wedstrijddag stonden de vierdejaars studenten Kirsty en Linda stonden 's morgens al vroeg in de keuken. "We begonnen een beetje stroef, maar toen we bezig waren, ging het wel lekker", vertelt Kirsty. De ingrediƫnten waarmee ze zouden gaan koken waren vooraf bekend, maar het precieze gerecht werd pas kort van tevoren bekendgemaakt. Uiteindelijk werd het allemaal geserveerd in het restaurant van de school aan sponsors en vertegenwoordigers van de deelnemende scholen. En natuurlijk beoordeeld door een jury, bestaande uit voorzitter Paul Fagel, Jaimie van Heije en Julius Jaspers. "Het is nogal veel waar we op moeten letten", zegt Jaspers. Hij vindt het leuk om te jureren en om met jonge mensen bezig te zijn. Directeur Raymond Kok van College De Brink is erg trots op de hoge eindklassering van zijn leerlingen: "Met dit soort vakwedstrijden wordt excellentie beloond."