Centrum doet het beter dan gedacht

BUSSUM Het gaat veel beter met het centrum van Bussum dan eerder gemeld. Dat stelt onderzoeksbureau Locatus dat haar recente Koopstromenonderzoek nog eens onder de loep genomen heeft.

Eerder werd gesteld dat het centrum van Bussum hard achteruit holde: de omzet bleek volgens het onderzoek met 40 procent gedaald en de leegstand bleek toegenomen. Dat zorgde voor veel zorgen over het Bussumse centrum. De resultaten waren zo opvallend slecht dat de gemeente dacht dat er fouten waren gemaakt met het onderzoek. Dat bleek na een belletje met onderzoeksbureau Locatus te kloppen: vergeleken met afgelopen jaar onderzocht men vijf jaar geleden een veel kleiner gebied.

Na een heronderzoek bleek het centrum het een stuk beter te doen. Vooral op het vlak van alledaagse boodschappen scoort het centrum zelfs goed. Waar eerder werd gemeld dat de omzet met 35 procent daalde, bleek de omzet zelfs met 3,5 procent gestegen. Daarmee doet het Bussumse centrum het beter dan veel andere gemeenten. Voor wat betreft luxere aankopen werd gesteld dat de omzet van de centrumondernemers met 47 procent was gedaald, dat bleek echter om 18,7 procent te gaan. Het centrum doet dat niet veel slechter dan andere gemeenten.

Naast de omzet gaat het ook met de leegstand een stuk beter. De leegstand neemt de laatste jaren gestaag af.