Afbeelding

Ramp is meer dan een waarschuwing

Het is 7 juli 2017. Om 7 uur 's-ochtends. Krijg geen toegang tot de voormalige Meerstraat. Geldt als PD voor de politie. Plaats Delict. Een paar uur later dreunt de ramp in volle kracht door me heen.

Ik had in het vroege TV nieuws de foto's gezien van de blikseminslag in Naarden. Meteen herkend als de boerderijen bij de Karnemelksloot. Mijn terrein al van mijn 12e jaar. Ik ken daar dan ook zo'n beetje iedereen. Mijn angstig voorgevoel werd bikkelhard bewaarheid. De dubbele rietgedekte boerderij van de heer en mevrouw Niesing en Berta van Ee bestond niet meer. Wég! Rokende restanten en apathisch volk eromheen. Ook de prachtige, rustieke eeuwenoude boerderij van de heer en mevrouw Bakker ... wéggevaagd! Droefenis, ongeloof en wanhoop strijden om voorrang. Recent nog een praatje gemaakt met Berta en gezwaaid naar Jil Bakker. En nu is er niets meer. Een miniem geluk bij dit grote ongeluk was dat de schapen van Bakker veilig waren. Aan de overkant van de Karnemelksloot. Bij dezen wil ik de getroffen personen heel veel sterkte toewensen, persoonlijke gedachten gaan uit naar de 5 zo bezochte mensen, die ik al zolang ken! In deze krant zult u het verslag verder kunnen lezen.
Ik maak een stapje naar onze flat aan de Boslaan. Weet u nog dat ik schreef over verdwenen bliksemafleiders op het dak? Tot op de dag van deze ramp nog géén enkele reparatie verricht! Schandelijk en levensgevaarlijk. Bij fatale blikseminslag in onze flat zal de verzekering niet uitkeren. Wij eisen onmiddellijke actie!