Het huidige team van Hamer Advocaten met Michiel Schimmel, Marijke van Veen en Kicky Hamer.
Het huidige team van Hamer Advocaten met Michiel Schimmel, Marijke van Veen en Kicky Hamer. Foto: Yvette de Vries

Groter pand voor Hamer advocaten

BUSSUM Het lokale advocatenkantoor Hamer Advocaten gaat de komende tijd uitbreiden en daarop voorsorterend is alvast een groter pand betrokken aan de Nieuwe 's-Gravelandseweg.

Vorige week was de officiële openingsborrel. Kicky Hamer, oprichter van het bureau: "Ondanks de groei blijven we sterk gericht op de lokale markt." Voor haar is het belangrijk om juist niet met de 'grote jongens uit de hoofdstad' bezig te zijn. "Het fijn van je richten op de lokale markt is dat je zo nog direct en persoonlijk contact hebt met je cliënten." Kicky werkt zelf al jaren actief als arbeidsrechtadvocaat, staat regelmatig als spreker voor een groep en deelt haar kennis ook via haar blog.

Onlangs is haar zoon Michiel Schimmel, gespecialiseerd in strafrecht, toegetreden tot het kantoor; hij liep al eerder stage maar heeft nu een vaste plek binnen het kantoor verworven. Voor Kicky een bijzondere gebeurtenis. Ze delen dezelfde passie voor het vak en volgens Kicky is het best wel bijzonder dat ze elkaar nu ook echt aan het werk zien. "Hoe vaak krijg je die kans nou", is haar enthousiaste reactie. Het kantoor bestaat nu uit drie mensen. Naast Kicky en Michiel maakt ook Marijke Veen deel uit van het kantoor. "Marijke is al sinds 2002 mijn rechterhand en met z'n drieën vormen we een hecht team." Binnenkort wordt het kantoor nog uitgebreid met een specialist op het gebied van familierecht. Een mooie aanvulling, vindt de raadsvrouw. "De cirkel is dan rond, want of je het nu hebt over arbeids- of ondernemingsrecht, het gaat toch altijd over mensen." Kicky vergelijkt haar rol als advocaat weleens met die van huisarts. "Veel van onze cliënten lopen bij ons binnen vanwege een arbeidsgeval en ze consulteren ons daarna regelmatig bij bijvoorbeeld huurconflicten of wanneer een leverancier beslag wil leggen. Dan luisteren we als een soort huisarts, stellen we de diagnose en bespreken we de meest voor de hand liggende oplossing."