Afbeelding
Foto:

Een dagje uit met de Gooische Stoomtram

'Een reis in oude prentbriefkaarten' noemt de samensteller J.G.P. Petersen het. Nu, het is meer. Vooraf worden de historie en de routes van de diverse lijnen weergegeven. En wat voor velen onbekend is dat postzegels op de poststukken die de tram vervoerde, stempels kregen die begin en eindpunt aangaven. Enige beschreven briefkaarten zijn afgebeeld. Ook staan op vele ansichten teksten of groeten op de afbeeldingskant. Totaal 127 afbeeldingen.

Aansluitend is ook informatie opgenomen over de 's-Gravelandsche paardetram (toen nog zonder n) plus twintig ansichten opgenomen. De paardetram reed van Hilversum naar de remise (Klapbrug) in 's-Graveland en weer terug. Er was ook nog een locaaldienst naar het Suzannapark. Petersen te Hilversum gaf het boekje, 96 pagina's, in 1988 uit.

Wilt u dit boek kopen? Het enige exemplaar is te koop voor 10 Euro. Mail of bel Oosterom: oosteromnc@gmail.com of T 035-6914336. Klaas Oosterom verkoopt uitgelezen boeken, die mensen hem schenken. De opbrengst is voor een ontwikkelingsproject van silentwork.org in Mauretaniƫ.