Verkeersplan dit voorjaar uitgevoerd

BUSSUM De gemeenteraad is al tijden druk met het bespreken van de verkeersplannen voor het centrum. Bepaalde punten moeten op de schop om het verkeer veiliger te maken en de doorstroming beter te regelen.

Burgemeester Han ter Heegde vertelt dat het goed gaat met het centrum. "En dat willen we ook zo houden. We moeten dus kijken naar de bereikbaarheid van het centrum. En tegelijkertijd is de veiligheid, met name voor het langzame verkeer, erg belangrijk." Op dit moment ligt er een aantal voorstellen om beide punten op te lossen. Bij een recente themabijeenkomst konden betrokkenen inspreken. Hier werd goed gebruik van gemaakt, zowel door ondernemers als door centrumbewoners.
Ter Heegde vertelt dat met name over het plan om van de Vlietlaan eenrichtingsverkeer te maken veel te doen was. "Je ziet een heel wisselend beeld op dit punt. Als je eenrichtingsverkeer invoert, wordt de bereikbaarheid van de winkels iets minder. De veiligheid wordt wel een stuk groter. Het is aan de gemeenteraad om een keuze te maken."
Overigens wil de gemeente zeker geen cirkel, of ruit, rondom Bussum. "We willen knooppunten oplossen. En geen Hilversumse toestanden (overal eenrichtingsverkeer red.)." De verkeersplannen worden vanavond in de raad verder besproken. Besluitvorming staat over twee weken op de agenda. De maatregelen zouden komend voorjaar moeten worden uitgevoerd.