Persoon overleden na treinongeluk

NAARDEN Bij een treinongeluk bij de spoorwegovergang aan de Koningin Wilhelminalaan is vorige week dinsdagavond een persoon overleden.

Het ongeluk gebeurde even na half negen. Over de exacte toedracht van het ongeluk is nog niets bekend. De politie laat wel weten uit te gaan van suïcide.

Vlak na het ongeluk werd groot alarm geslagen. Meerdere ambulances, de brandweer en de politie waren snel ter plaatse. Er werd ook een traumahelikopter opgeroepen.

De politie deed volop onderzoek op en rond het spoor. Het treinverkeer tussen Weesp, Almere en Naarden-Bussum lag de hele avond stil en werd pas rond middernacht weer hervat.


Verbouwing Emmaschool dichterbij

BUSSUM Een volgende stap voor het vertrek van de Emmaschool naar de Graaf Florislaan. De gemeenteraad heeft woensdagavond het aangepaste bestemmingsplan voor de komst van de school vastgesteld.

Het vaststellen van het bestemmingsplan, waarmee bepaald wordt wat er exact mag gaan gebeuren op het stukje grond waar de school moet komen, vormt een grote stap op weg naar de echte komst van de school.

De gemeente kreeg eerder van de Raad van State de opdracht het bestemmingsplan op enkele punten aan te passen na bezwaren van buurtbewoners. Zo wordt nu vastgelegd dat er een 'buitenspeelrooster' moet komen. Dat gebeurt om tegen te gaan dat de buurt overlast ervaart.

Bezwaar

Nu de gemeenteraad het bestemmingsplan heeft goedgekeurd, kan er nog zes weken bezwaar aangetekend worden. Daarna staat het bestemmingsplan vast en komt de verbouw van het schoolgebouw aan de Graaf Florislaan - en dus de verhuizing van de Emmaschool - weer een stap dichterbij. Die verhuizing staat nog steeds op de planning voor volgend jaar zomer. De kinderen zouden dan vanaf het volgende schooljaar, september 2018, hun intrek kunnen nemen in het vernieuwde schoolgebouw.