Afbeelding
Foto: St. Antoniusziekenhuis

Muider Eric Hammacher geridderd

MUIDEN - Muider traumachirurg Eric Hammacher is afgelopen week benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Hammacher kreeg de onderscheiding vanwege zijn grote verdiensten op het gebied van traumachirurgie en spoedeisende hulp.

De Muider heeft de afgelopen jaren veel werk gedaan voor het Nieuwegeinse Sint Antoniusziekenhuis, maar werkte ook in Ghana en is medisch adviseur van de Stichting Nazorg Sport Gehandicapten. Daarnaast heeft hij vele publicaties op zijn naam staan.


Plannen voor meer zonnepanelen

GOOISE MEREN - Er moeten de komende jaren meer zonnepanelen gelegd worden op gebouwen van de gemeente. Dat stelt wethouder Gerben Struik. Er wordt gewerkt aan plannen.

Het plaatsen van zonnepanelen moet het vastgoed van de gemeente een stuk duurzamer maken. "We denken aan zonnepanelen op alle gymzalen en scholen", zegt Struik.

Er liggen al zonnepanelen op het dak van het gemeentehuis.


Kerstbomen worden weer verbrand

MUIDEN - Alle afgedankte kerstbomen gaan weer de brandstapel op. Zoals elk jaar gebeurt dat op de eerste vrijdag van het jaar. Dat valt nu op vrijdag 6 januari.

Er worden weer twee kerstboomverbrandingen gehouden: een aan de Schapenkaai aan het begin van de Noordpolderweg, en een aan de rand van Buitendijken aan de IJsselmeerweg. Bewoners kunnen daar hun kerstbomen afleveren.

De twee vuren worden aangestoken om zeven uur 's avonds.