De auto raakte total loss, op de achtergrond wordt de bestuurder geholpen.
De auto raakte total loss, op de achtergrond wordt de bestuurder geholpen. Foto: AS Media.

Zware crash na achtervolging

MUIDEN - Een zware crash afgelopen vrijdagochtend langs de Maxisweg. Een op de vlucht geslagen man raakte gewond.

De bestuurder werd op de snelweg opgemerkt omdat de apk van de auto was verlopen en het raam aan de achterkant kapot en afgeplakt was. De auto bleek ook nog eens gestolen. De agenten besloten de man een stopteken te geven, maar de man trapte vol op het gaspedaal en sloeg op de vlucht. Er werden snelheden van rond de 200 km/uur gehaald.

Eenmaal van de snelweg af verloor de man op de Maxisweg, ter hoogte van de kruising met de Amsterdamsestraatweg, de macht over het stuur. De man raakte van de weg, botste tegen een gashuisje, vloog over een bult en belandde vervolgens in de sloot. De auto raakte total loss. De autodief raakte zwaargewond, maar kon toch nog lopend op de vlucht slaan en zich even verderop in een ijskoude sloot verstoppen. Een politiehelikopter kon de man opsporen. De man werd gepakt en met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht.

Een buurtbewoner hoorde het ongeluk gebeuren. "Het is niet de eerste keer dat hier iets aan de hand is. Maar dit keer klonk het anders. Het trilde zelfs in mijn slaapkamer."

Er wordt nog onderzoek gedaan.