De Straat naar de Brug.
De Straat naar de Brug. 3D-impressies: De Krijgsman Muiden

De Krijgsman: zo gaat de nieuwste woonwijk van Muiden eruitzien

MUIDEN - Na vele jaren gesteggel gaat het na de zomer echt gebeuren: de bouw van de nieuwe woonwijk De Krijgsman op de KNSF-grond gaat van start. Afgelopen week is er al een start gemaakt met de eerste werkzaamheden.

Voorlopig duurt het ook nog wel even voordat het eerste huis verrijst. Na het gereedmaken van de grond is de verwachting dat er na de zomer, rond september, gebouwd kan worden.

Variatie in woningen
Volgens de plannen komen er verschillende soorten woningen. Variƫrend van vrijstaande woningen aan het water met een eigen steiger en industriƫle loftwoningen tot bouwgrond. Het plan is opgedeeld in verschillende gebieden; met namen als Het Jaagpad langs de tuinen en de Straat naar de Brug wordt een verwijzing gemaakt naar het landschap en het verleden.

Grootste deel in verkoop
Van de verschillende deelgebieden zijn al zeven fases in de verkoop. Over het verloop hiervan kon geen verdere informatie worden gegeven.

Brede bestemming
Naast woningen is er op het terrein van de voormalige kruitfabriek ook ruimte voor allerlei andere activiteiten en voorzieningen. Hoe dat precies ingevuld gaat worden is nog niet bekend.

Binnen het bestemmingsplan is in ieder geval plek voor onder meer horeca, kleinschalige detailhandel of organisaties met een meer maatschappelijk karakter zoals een gezondheidscentrum.

De Steeg; centraal wonen in De Vestingstad.
Wonen aan het water; Het Zuidelijke Jaagpad.
Impressie woningen aan Het Park.