Het concert is ieder jaar een succes.
Het concert is ieder jaar een succes. Foto: Frank Blum

Vrijwilligers mogen genieten van Valentijns concert

MUIDEN - Dit jaar wordt voor de twaalfde keer het Valentijns-Vrijwilligersconcert in de grote Kerk Muiden gehouden: een speciaal bedankje aan alle vrijwilligers die actief zijn in de voormalig gemeente Muiden.

Iedereen die op welke manier en in wat voor vorm dan ook vrijwilligerswerk verricht, wordt door de organisatie op deze manier in het zonnetje gezet. Het is een jaarlijks terugkerend evenement.

Meezingconcert
Het concert wordt georganiseerd door muziekvereniging G.A. Heinze en het koor Noot voor Noot onder leiding van Peter Rieken. Maar dat betekent niet dat de aanwezigen stil moeten zitten luisteren. Het programma is zo opgezet dat het deels een meezingconcert is.

Shaffy en Cohen
Wie zich een beetje wil voorbereiden op het repertoire doet er goed aan de komende week muziek van onder meer Ramses Shaffy en Leonard Cohen te beluisteren.

Als speciale gast heeft de organisatie Gaston Bannier, voormalig dorpsdichter van Bussum, weten binnen te halen. Hij staat bekend om zijn inspirerende poëtische teksten.

Ans Portengen, betrokken bij de organisatie, hoopt dat er veel vrijwilligers aanwezig zullen zijn. "Dat maakt de saamhorigheid nog groter."

Het is wat kort dag, maar de organisatie heeft zeker nog plek voor een aantal vrijwilligers. Wie iemand kent die zich als vrijwilliger inzet voor de voormalige gemeente Muiden en een plekje bij het concert zeker verdient, kan contact opnemen met de organisatie door te mailen naar het adres ans.portengen@hotmail.com.

Het Valentijns-Vrijwilligersconcert vindt plaats op 14 februari en begint om 20.00 uur.