Burgemeester Ter Heegde maakt een praatje met sluiswachter Wouter Wormhoudt.
Burgemeester Ter Heegde maakt een praatje met sluiswachter Wouter Wormhoudt. Foto: Guus Kroon

Burgemeester bezoekt Muiden

MUIDEN - Burgemeester Han ter Heegde heeft afgelopen zaterdag een rondje gemaakt door Muiden om de stad en haar bewoners te leren kennen. Samen met enkele betrokken bewoners kwam de burgemeester langs markante plekjes.

Het bezoekje aan Muiden was dan wel vooral bedoeld om de stad beter te leren kennen, bewoners grepen ook vooral de kans aan om enkele knelpunten waar de stad al langer tegen aanloopt nog eens onder de aandacht te brengen. Er werd onder meer gezegd dat er echt wat moet gebeuren om het openbaar vervoer door de stad te verbeteren. De burgemeester bleek zeer geïnteresseerd en maakte meerdere aantekeningen. Wat ermee gaat gebeuren, wordt natuurlijk afwachten.

Na het gesprek met de bewoners stapte het gezelschap de straat op om een rondje door de stad te maken. Stadshistoricus Guus Kroon nam burgemeester Ter Heegde, wethouder Boland en enkele andere belangstellenden mee voor een rondje langs onder meer het Muiderslot, de Groote Zeesluis en de Grote Kerk. De burgemeester maakte tussendoor een praatje met enkele ondernemers. Zo bezocht de burgemeester supermarkt De Muidernier en werd een bezoekje gebracht aan Café Ome Ko, waar de burgemeester een fles Muider Schipperbitter meekreeg.

Na afloop konden andere belangstellende bewoners in de Kazerne nog een praatje maken met de burgemeester. Meerdere Muiders maakten daar gebruik van. De organisatie van het bezoek van de burgemeester kijkt, ondanks het gure winterweer, terug op een geslaagde dag.

De burgemeester brengt de komende weken meer bezoekjes aan de kernen. Morgen (donderdag) maakt de burgemeester een rondje door het centrum van Bussum, volgende week zaterdag door Muiderberg en op donderdag 9 maart door Naarden.