Harm Hasenaar en Bas Holtzhaus zijn trots op hoe Fort C is geworden.
Harm Hasenaar en Bas Holtzhaus zijn trots op hoe Fort C is geworden. Foto: Jessica de Jong

Fort C opent de deuren

MUIDEN - De verbouwing van het Muizenfort zit erop en dus wordt het tijd de zware deuren te openen voor het publiek.

Om te beginnen zaterdag tijdens een open dag van 14.00 tot 16.00 uur, maar het is vooral de bedoeling dat het fort, nu Fort C genaamd, veel meer bezoekers gaat trekken.
"We vinden het heel leuk om de Muiders zaterdag te laten zien wie hier al zitten en wat er nog gaat komen. Iedereen is dan ook van harte welkom", aldus hoofdhuurder Harm Hasenaar van de gelijknamige studio.

In het fort is een aantal creatieve bedrijven gevestigd. In de rechtervleugel van het fort hebben Studio Harm Hasenaar, Camojo Media en UNIT 10 fotografie een vaste locatie gevonden. Ook is hier een vergaderruimte, het officiersverblijf, die iedereen kan huren. In de linkervleugel zijn de walbasis Pampus en de Historische Kring Stad Muiden gehuisvest met al hun archieven. Tot slot zijn er flexwerkplekken te huur, het liefst voor mensen met een creatief beroep.
Behalve deze kantoorruimtes zal in de poterne het Museum Vesting Muiden de komende tijd verder vorm krijgen. Daar wordt nog over gesproken. Het is in ieder geval de bedoeling dat de creatieve gebruikers exposities zullen inrichten. Hier kan de Historische Kring haar collectie tonen.

Lees verder op pagina 3.