Ab Schulp kreeg een erespeld voor zijn werk als consul van de Oorlogsgravenstichting.
Ab Schulp kreeg een erespeld voor zijn werk als consul van de Oorlogsgravenstichting. Foto: Bob Awick

Muiden bedankt Ab Schulp

MUIDEN - Na meer dan 45 jaar werk voor de gemeente heeft Muiden gisteren afscheid genomen van gemeenteambtenaar Ab Schulp. De bekende Muider gaat met pensioen en kreeg als dank een afscheidsreceptie.

Schulp begon jaren geleden als opzichter en tekenaar en heeft jarenlang Muiden in kaart gebracht. Vanaf de jaren negentig tot aan de gemeentefusie was Schulp chef buitendienst en later coördinator.

De afgelopen kwart eeuw was Schulp vanwege zijn werk als gemeenteambtenaar ook verbonden als consul voor de Oorlogsgravenstichting. En dat leverde hem gisteren nog een verrassing op: als dank kreeg Schulp een erespeld van de stichting opgespeld. Als consul was de Muider de lokale vertegenwoordiger van de stichting en daarmee verantwoordelijk voor alle contacten met betrekking tot het onderhoud van de oorlogsgraven van de stad en daarnaast speelde Schulp zelf een belangrijke rol bij het beheer van de graven. In de hele gemeente Gooise Meren liggen 153 Nederlandse oorlogsslachtoffers en 6 geallieerde oorlogsslachtoffers begraven.

Ab Schulp reageerde erg verrast op de erespeld, maar was wel erg dankbaar en trots.

Vele collega's en andere bekenden kwamen naar de Kazerne om hem te bedanken en te feliciteren.