Verzamel stempels en win een replica van dit schilderij.
Verzamel stempels en win een replica van dit schilderij.

Extra veel kunst op 20ste Weespers aan de Wand

WEESP - 20 jaar Weespers aan de Wand wordt komend pinksterweekend gevierd met extra veel kunst. Naast de 23 geballoteerde deelnemers laten dit jaar ook oud-deelnemers en niet-geballoteerde jubileumdeelnemers hun werk zien.

De kunstmanifestatie gaat aanstaande vrijdag om 16.15 uur van start. Vanaf dat moment is in de Van Houtenkerk aan de Oudegracht, de synagoge aan de Nieuwstraat, de bibliotheek aan de Oudegracht, het stadhuis (hal en Burgerzaal) aan de Nieuwstraat en de concertzaal van De Adelaar aan de Papelaan vier dagen lang werk te zien van bijna zestig lokale kunstenaars.

Omdat de laatstgenoemde locatie nogal uit de route ligt, heeft de organisatie een pendelbus geregeld, een originele Leyland Roset uit 1963. Die rijdt heen en weer tussen het Grote Plein en de Papelaan. Verder houden enkele kunstenaars open huis, hangen er op borden langs de gracht schilderijen van basisschoolleerlingen en zijn de inzendingen van fotowedstrijd Weesperfotomobiel te zien. Ook is er een schilderij te winnen: 'Het straatje van Weesp' (zie foto). Bij de ingang van alle locaties is een stempelkaart te krijgen. Wie vier stempels heeft bemachtigd kan zijn kaart inleveren op het stadhuis. Onder de deelnemers wordt een replica van het schilderij verloot.

In de catalogus die vanwege het jubileumjaar op de diverse locaties gratis verkrijgbaar is, is informatie te vinden over de kunstenaars, de oorsprong van de kunstmanifestatie en de geschiedenis van de locatie. Openingstijden: vrijdag van 16.15 tot 20.00 uur, zaterdag en zondag van 12.00 tot 18.00 uur en maandag van 12.00 tot 17.00 uur.