Het centrum van Muiden houdt betaald parkeren; je betaalt er het meest van de hele gemeente.
Het centrum van Muiden houdt betaald parkeren; je betaalt er het meest van de hele gemeente. Foto: Joost Lammers

Gepuzzel aan parkeerregels, gemopper houdt aan

GOOISE MEREN Met het plan om het parkeren in de vier kernen te harmoniseren, moet er een einde komen aan een ellenlange discussie over de verschillen in de kernen. Maar de verschillen blijven, ook in de tarieven.

Volgens het college is dat logisch, omdat de situatie in de kernen niet te vergelijken is. Of inwoners, bezoekers en ondernemers blij zijn met het gepresenteerde plan wordt door een aantal raadsleden aan getwijfeld en ook het bewonersplatform Naarden-Vesting houdt een vinger aan de pols. Vorige week presenteerde de verantwoordelijk wethouder, Miriam van Meerten, haar plannen. Over twee weken mag de raad haar oordeel vellen.

Stationsgebied vergunningen

Rondom station Naarden-Bussum wordt het voor het grootste deel vergunningparkeren. In Muiden vervalt de mogelijkheid om met een blauwe kaart te parkeren op plekken voor vergunninghouders en ook inwoners van Muiderberg krijgen geen vergunning meer om in Muiden te parkeren, tenzij ze er werken. En ook verdwijnt de blauwe zone in woonwijken die grenzen aan delen waar betaald parkeren geldt. In Bussum gaan de parkeertarieven in de straat omhoog en in de parkeergarages wordt het goedkoper. Parkeren in het centrum van Muiden is nu al fors duurder dan parkeren buiten de Vesting. Maar dat verschil moet nog groter worden om rondjes rijden in de Vesting te voorkomen. Het voorstel is om parkeren aan de Mariehoeveweg (P2) gratis te maken. Bij Het Gewest in Bussum wordt de invoering van vergunningplekken teruggedraaid. Er komt daar weer betaald parkeren. Voor wie nu een parkeervergunning heeft verandert er niet veel.

Parkeren in de Vesting wordt pas later onder de loep genomen

Alleen kunnen bedrijven in het centrum van Bussum niet meer automatisch aanspraak maken op meer dan drie vergunningen. Het bedrag dat voor een parkeervergunning betaald moet worden, wordt wel gelijkgetrokken voor de hele gemeente. Een bewonersvergunning gaat in het voorstel van de gemeente per jaar 35 euro kosten en een bedrijfsvergunning 150 euro. De bezoekersvergunning (Muiden) wordt afgeschaft en vervangen door bonnenboekjes naar Bussums voorbeeld. Vrij parkeren in de Vesting is nog ongemoeid gelaten, maar komt in 2018 wel op de agenda. "We hebben nu alleen gekeken naar plekken in de gemeente waar al regels, vergunning- en betaald parkeren, gelden", aldus de wethouder. Het bewonersplatform legt zich voorlopig neer bij de keuze voor de Vesting. "Vrij parkeren in de Vesting kan blijven, maar alleen als er niet nog meer evenementen bij komen en als de belangen van bewoners zwaarder wegen dan die van ondernemers en winkelend publiek", stelden ze al eerder in een schrijven aan de gemeente.

Van Meerten geeft in een reactie geruststellende woorden. "Bij evenementen zitten we er met alle betrokken al bovenop en er worden vaak al allerlei, ook creatieve, maatregelen genomen." Die kunnen wat haar betreft nog wel uitgebreid worden met bijvoorbeeld fietsverhuur vanaf het station of nog vaker pendelbusjes.

Kritiek vanuit Muiden

De meeste kritiek op de voorstellen kwam vanuit Muidense raadsleden. "We moeten rekening houden met de burgers, we zijn er voor de burgers", aldus E.P. Vlaanderen. Charles Wiss (PvdA): "We hebben toch de focus op wijkgericht werken, laat hun dan de keuze meebepalen." Het CDA kwam met haar stokpaardje: een pilot voor gratis parkeren in het centrum van Bussum. De wethouder beloofde daar opnieuw naar te kijken. René Sweijen (Gewoon GooiseMeren) ziet het anders. Hij vindt dat het denken vanuit de kernen tot het verleden moet behoren en dat je het nu eenmaal niet iedereen naar de zin kunt maken.

'Bijsturen kan altijd nog'

Volgens de wethouder kunnen aanpassingen per wijk altijd nog achteraf gedaan worden als blijkt dat het niet werkt.