School gewoon op KNSF-complex

MUIDEN De brede school gaat gewoon gebouwd worden op het KNSF-complex. De gemeenteraad heeft afgelopen week haar akkoord gegeven voor de aankoop van het stuk grond waar de school op komt.

De keuze voor het KNSF-complex gaat boven de keuze voor de plek waar nu de P.C. Hooftschool staat, aan de Constantijn Huygenslaan, en de Brediusgronden naast de sportvelden. Vooral de tegenstanders van de school op het KNSF-complex hadden een grote voorkeur voor de plek naast de sportvelden. Die zou voordelen hebben voor de school zelf, vooral omdat de school daar veel meer ruimte zou hebben.

KNSF heeft meeste voordelen

Het wordt dus toch het KNSF-complex. Dat er toch voor deze plek wordt gekozen komt ook doordat de scholen zelf aan de gemeente hebben aangegeven daar graag naartoe te gaan. Daar komt nog eens bovenop dat deze plek na onderzoek van de gemeente meer voordelen bleek te hebben dan de plek op de Brediusgronden en de plek waar nu de P.C. Hooftschool staat.

Met het akkoord van de gemeenteraad wordt het stuk grond op het KNSF-complex nu aangekocht om er een school te bouwen. De afgewezen Brediusgronden zullen op hun beurt weer gebruikt worden voor sociale woningbouw. Daar moeten echter nog plannen voor worden gemaakt.