Het doek was helemaal aan flarden.
Het doek was helemaal aan flarden. Foto: Pampus

Storm scheurt filmdoek kapot

MUIDEN De harde storm heeft afgelopen vrijdag voor een grote domper gezorgd op Pampus: het grote witte doek voor de kust waar 's avonds een film op vertoond zou worden voor de bekende Drijf-In Bioscoop scheurde aan stukken.

Het scherm stond al helemaal klaar voor de voorstelling van de avond. Het stond klaar om voor de bezoekers op vele bootjes voor de kust, zoals elk jaar, een leuke film te vertonen. Totdat de storm ermee aan de haal ging. Een ander doek regelen om alsnog op het water de plaatsen bleek geen oplossing. "Het scherm was op maat gemaakt en helaas niet zo snel te vervangen", zo moest Pampus aan de bezoekers laten weten. Alle bezoekers moeten één voor één worden opgebeld om te melden dat de filmvoorstelling op het water niet door kon gaan.

Na veel geregel werd er 's avonds en de avonden daarna wel gewoon een film vertoond. Pampus plaatste een ander groot bioscoopdoek in de fortgracht en zetten tientallen stoeltjes neer zodat de bezoekers toch naar het eiland konden komen voor de filmavond. Daar was het een stuk windstiller en bovenal ook aardig droog. De fortgracht zat aardig vol met bezoekers die toch naar het eiland waren gekomen. "Het was eigenlijk heel fijn zo", zo laat Pampus weten.

Volgend jaar volgt een nieuwe kans voor de Drijf-In Bioscoop, maar dan wel weer gewoon op het water.