Het bord met de snelheid van alle passanten.
Het bord met de snelheid van alle passanten. Foto: Dorpsraad Muiderberg

Borden meten snelheid op dorpswegen

MUIDERBERG Een paar borden met snelheidsmeters moeten snelheidsduivels de komende weken met hun neus op de feiten drukken als ze met hun auto door Muiderberg komen. De borden werden onlangs geplaatst.

Met het systeem worden de snelheden van alle passerende auto's, motoren en scooters gemeten en vervolgens op een scherm getoond aan de passant. Er worden geen snelheden vastgelegd. De borden werden geplaatst door de gemeente. De gemeente heeft drie van zulke apparaten beschikbaar gesteld gesteld. De dorpsraad reageerde al snel belangstellend toen het de vraag kreeg of de borden langs wegen van Muiderberg geplaatst mochten worden. "Het kost niets en ze geven toch een stukje bewustwording over het feit, dat in ons dorp een maximumsnelheid geldt. Daardoor wordt hopelijk de verkeersveiligheid bevorderd", laat Dorpsraad-voorzitter Harry Mock weten.

De snelheidsborden staan nu aan de Googweg, de Gerard Doulaan en de Tesselschadelaan. Deze plaatsen werden gekozen door de dorpsraad zelf. Het zou echter goed kunnen dat de borden de komende weken op andere plekken gehangen gaan worden. "Volgens de verkeersdeskundige in ons bestuur (Ab Heij) is de plek waar ze op deze wegen staan echter niet optimaal. Met de gemeente vindt overleg plaats over een eventuele aanpassing", aldus Mock.
Meerdere Muiderbergers opperen ondertussen al andere plekken om de borden te plaatsen, onder meer de Hakkelaarsbrug en de Dorpsstraat worden genoemd.

Over de Dorpsstraat zegt de dorpsraad overigens dat het aantal hardrijders best mee lijkt te vallen. "Naar aanleiding van klachten over de snelheid van auto's in de Dorpsstraat, heeft de politie enige tijd geleden op verzoek van de Dorpsraad op verschillende dagen en tijdstippen metingen verricht. Hieruit is gebleken, dat slechts in een gering aantal gevallen te hard werd gereden. Vooralsnog worden dan ook geen verdere snelheid belemmerende maatregelen voor deze straat overwogen."